Κατά την 11η Συνεδρίαση της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Europol (ΜΟΚΕ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ομιλία του, σήμερα, ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε την άμεση συντονιστική και εποπτική εμπλοκή της Europol στις διαδικασίες διερεύνησης του σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων στην Ελλάδα

«Κανένας απολύτως έλεγχος δεν έχει γίνει από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων είτε του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, είτε η δική μου, ούτε καν στην εταιρεία λογισμικού που λειτουργεί και εμπορεύεται το Predator» δήλωσε ο Χ. Σπίρτζης αφού εξήγησε και τον τρόπο με τον οποίο ανακάλυψε ότι στο κινητό του είχαν βρεθεί μηνύματα παγίδευσης του κακόβουλου λογισμικού Predator.

O τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μάλιστα, άφησε αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από τη κυβέρνηση, σημειώνοντας την απόπειρα συγκάλυψης της δηλώνοντας πως: «οι όποιες έρευνες εκ μέρους των ελληνικών Αρχών, ακόμη και οι καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εμποδίστηκαν και τελικά δεν επετράπησαν με ακέραιη ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και στόχο τη συγκάλυψη».

«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση με τις μέχρι σήμερα πράξεις και παραλείψεις της έχει αποδείξει περίτρανα ότι επιλέγει να εμποδίσει την αποκάλυψη της αλήθειας. Για αυτό ακριβώς είναι επιβεβλημένη η επιτελική συμμετοχή της Europol προκειμένου να διαφυλαχθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά η ιδιωτικότητα, το απόρρητο των επικοινωνιών των πολιτών της Ευρώπης αλλά και να θωρακιστεί το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, το κράτος δικαίου που αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είναι ζήτημα τιμής για την Ευρώπη» τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης.