X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Έχουμε πολιτικές παρεμβάσεις χωρίς κανέναν λόγο, να πάρει θέση ο Μητσοτάκης»

Την πολιτική παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, μία μέρα πριν την έκδοση της απόφασης, καταδίκασε ο δικηγόρος, θείος της Ελένης Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση. «Με προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιοι λίγο πριν βγει η απόφαση προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κάνουν παρεμβάσεις. Εγώ θεωρώ τους ενόρκους και τους δικαστές ήρωες» συμπλήρωσε ο πατέρας της Ελένης.
|

«Έχουνε οξυνθεί τα πράγματα αδικαιολόγητα και έχουμε παρεμβάσεις πολιτικές χωρίς κανένα λόγο. Κανένας υπουργός δεν έχει προσωπική άποψη για μένα, ποτέ. Έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ ο κύριος υφυπουργός που μάλιστα είναι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και να μην εκφραστεί πάνω στο θέμα αυτό. Οτιδήποτε έχει πει η κ.εισαγγελέας, είναι μέσα στα καθήκοντά της, εξέφρασε τις απόψεις της και τη νομική της γνώση, σε ό,τι αφορά μία υπόθεση την οποία γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα. Κι έρχονται και τώρα και κάνουν κριτική τώρα σε μία υπόθεση, όταν σήμερα θα βγει η απόφαση. Δεν επηρεάζονται οι δικαστές, δεν επηρεάζονται οι ένορκοι που είναι απλοί πολίτες, όταν βγαίνει ένας υπουργός και μιλάει για λαϊκά δικαστήρια; Και θα πρέπει να το δει και ο Πρωθυπουργός, καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, παρακαλώ πάρα πολύ» ανέφρε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια κάλεσε τους δικαστές «να βγάλουν την απόφαση όσο γίνεται ανεπηρέαστοι και να μην ακούσουν τις σειρήνες αυτές που παρεμβαίνουν».

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός για τον οποίον ανέφερε ότι: «όσον αφορά τον Πρόεδρο, τον οποίον έχω στηρίξει κιόλας, λυπάμαι πάρα πολύ που πήρε τέτοια προσωπική θέση, πρό της έκδοσης της αποφάσεως. Έπρεπε να περιμένει και να βγει μετά να πει ο,τι θέλει για την κ.εισαγγελέα. Όχι να μιλάει, να ασκεί ουσιαστικά κριτική, μεροληπτώντας. Ούτε ο Βερβεσός μπορεί να εκφράζει γνώμη, εναντίον του δικαστηρίου. Κι έχουμε και 4 εκλεκτούς συναδέρφους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι εάν θέλανε, μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης. Δεν το κάνανε, περίμεναν την αγόρευσή τους. Αγορεύσαν χθες, δεν είπαν τίποτα εναντίον της κ.Εισαγγελέως. Από πού αντλεί το δικαίωμα ο κ.Βερβεσός και μας λέει ότι βρίζονται οι δικηγόροι;»

Στη συνέχεια, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ««πρέπει να σε σεβαστούμε τη μνήμη της κόρης μου, την υπομονή και την αξιοπρέπεια που έχουμε δείξει τόσους μήνες και πρέπει να μας σεβαστούν. Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιοι λίγο πριν βγει η απόφαση προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κάνουν παρεμβάσεις. Εγώ θεωρώ τους ενόρκους και τους δικαστές ήρωες. Η κ. εισαγγελέας όταν μίλησε άγγιξε ανθρώπινα τη ψυχή μου, την καρδιά μου αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Έχω λάβει χιλιάδες υποστηρικτικά μηνύματα από πολύ κόσμο και αυτό με εμψυχώνει» κατέληξε ο κ. Τοπαλούδης.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις