«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαλάσκας εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή δίνοντας οδηγίες στους επίδοξους γυναικοκτόνους, έτσι ώστε να τη βγάζουν καθαρή μετά από κάποιο έγκλημα, προκαλώντας κατακραυγή.

«Είναι βλάκας» είπε ο Σ. Μπαλάσκας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA σχετικά με τον δολοφόνο στα Γλυκά Νερά, «διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε την αστυνομία δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 10 ημέρες, διετάχθη διοικητική έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ για άλλες δηλώσεις Μπαλάσκα με τις οποίες κατηγόρησε τη Δικαιοσύνη για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Ανακοινώνεται ότι, αναφορικά με δηλώσεις συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας» αναφερόταν τότε σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, με τις δηλώσεις Μπαλάσκα να προκαλούν και την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.