«Εδώ και τώρα στη φυλακή – Δικαίωση των θυμάτων» έγραφε το κεντρικό πανό της κινητοποίησης, που έρχεται λίγες ώρες μετά τη μαζική πορεία στη Βουλή κατά της αποφυλάκισης του Λιγνάδη και υπέρ της αποφυλάκισης του Μιχαηλίδη, που διανύει την 54η μέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας το δικαίωμα του να βγει από το σωφρονιστικό ίδρυμα.

«Η απόφαση του ΜΟΔ να βγει ο Λιγνάδης εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, είναι προκλητική και σε αντίθεση με την οργή και το αίσθημα χιλιάδων καλλιτεχνών αλλά και όλου του λαού. Είναι προκλητική απέναντι στα θύματα αλλά και σε κάθε θύμα της σήψης του σημερινού συστήματος που γεννά αυτά τα αποτρόπαια φαινόμενα» ανέφερε στο κάλεσμά του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος που σημείωσε το εξής:«Αυτά είναι τα όρια και ο χαρακτήρας της αστικής δικαιοσύνης που από τη μια ποινικοποιεί τους αγώνες μας, απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύει προοδευτικά ριζοσπαστικά καλλιτεχνικά έργα στο όνομα της αντιμετώπισης της βίας και την ίδια ώρα ρίχνει στα μαλακά τον παιδοβιαστή που έχει καταδικαστεί ηθικά στο αίσθημα όλων μας».
Προηγήθηκαν ανακοινώσεις άλλων καλλιτεχνικών σωματείων και πλήθος δηλώσεων σκηνοθετών, ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών για την κατάληξη της πρώτης δίκης στο πλαίσιο του ελληνικού MeToo. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έκανε λόγο για «έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από την Δικαιοσύνη» υποστηρίζοντας πως «δεν ζούμε πια σε κράτος δικαίου. Είναι η απόδειξη της εκδίκησης της σάπιας αστικής εξουσίας που εκπροσωπεί η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον τολμάει να καταγγείλει τα εγκλήματα των δικών της παιδιών».
«Εμείς οι ηθοποιοί θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας και την οργή που αισθανόμαστε συνειδητοποιώντας ότι η κάθαρση και η δικαίωση των θυμάτων που ελπίζαμε να συμβεί στο χώρο μας δεν είναι εφικτή. Ο Δ. Λιγνάδης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη. Βίασε και βασάνισε παιδιά. Είχε όμως εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα πάει σπίτι του… Ξέρουμε πλέον ότι ένας δημόσιος κίνδυνος κυκλοφορεί ελεύθερος και αυτό είναι ένα βάρος που κουβαλάμε και στη ζωή αλλά και πάνω στη σκηνή. Αγαπάμε τη δουλειά μας και συνεχίζουμε να την κάνουμε, όμως η δεδομένη συνθήκη δημιουργεί ένα αδιαπέραστο σκοτάδι στην ψυχή μας» ανέφερε σε δική της ανακοίνωση η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή ηθοποιών ΚΘΒΕ.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Λιγνάδης βγήκε από χθες από τον Κορυδαλλό και προχώρησε σε προκλήσεις δηλώσεις λες και παρακολούθησε άλλη δίκη και όχι τη δική του επιχειρώντας να κάνει το άσπρο μαύρο, παριστάνοντας τον αθώο και αποθεώνοντας τον συνήγορό του, που διαβάζει όπως θέλει την απόφαση.Πάντως, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, Μαρία Γκανέ, ζήτησε να της διαβιβαστούν τα πρακτικά και η απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης, και από τον εισαγγελέα της έδρας του ΜΟΔ να της διαβιβάσει την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του καταδικασθέντος, καθώς και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.