Τόσο διήρκεσε η δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby's για να πουλήσει τον γνωστό πίνακα του Μουνκ, Κραυγή, που φιλοτεχνήθηκε το 1895 και πωλήθηκε έναντι 119,92 εκ. δολαρίων. Το συγκεκριμένο αντίτυπο είναι το μοναδικό που είχε στην κατοχή του ιδιώτης (ο επιχειρηματίας Πέτερ Ολσεν, γιος ενός φίλου του Μουνκ) ενώ τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται σε συλλογές μουσείων.
Ο εξπρεσιονιστής Έντβαρντ Μουνκ γεννήθηκε το 1863 σε ένα χωριό της Νορβηγίας και μεγάλωσε στο Όσλο, σε μια οικογένεια με πολλά προβλήματα, πολιορκημένη από αρρώστιες και θανάτους. Ο Μουνκ ήταν κι ο ίδιος επιρρεπής στις αρρώστιες, αγαπούσε πολύ το αλκοόλ αλλά παρά την -ανά περιόδους- κατάχρηση, πέθανε σε ηλικία 80 ετών, στο κτήμα του στο Όσλο. Το 1974 ο σκηνοθέτης Πίτερ Ουάτκινς γύρισε μια τηλεοπτική σειρά αφηγούμενος τη ζωή του Μουνκ, από τις πρώτες παιδικές αναμνήσεις μέχρι την ενηλικίωση, τον έρωτα, τους καλλιτεχνικούς κύκλους, τη ζωγραφική και τα ταξίδια στους φιλότεχνους πόλους της προπολεμικής Ευρώπης. Η συνολική διάρκεια της τηλεταινίας είναι τέσσερις ώρες και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το 2011 από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας.
Μακριά από τον Μουνκ και πολλά χρόνια αργότερα, ο Ουάτκινς γύρισε μία -εξάωρη αυτή τη φορά- ταινία για την παρισινή Κομμούνα: στο αυτοδιαχειριζόμενο Παρίσι του 1871, την ώρα που ο λαός καταλαμβάνει την εξουσία, οι πολίτες των ανώτερων τάξεων είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους χωρίς να δίνουν δεκάρα για το τι γίνεται στους δρόμους (εξαιρετική η σκηνή με μια εύπορη ηλικιωμένη μοναχική γυναίκα που περνάει όλη τη μέρα πάνω στην κουνιστή πολυθρόνα και μαθαίνει τα νέα κάθε φορά που η υπηρέτριά της επιστρέφει απο την αγορά). Κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της Κομμούνας και πυρήνας της κριτικής που ασκεί ο Ουάτκινς στην εποχή του είναι ένα τηλεοπτικό συνεργείο, που μέσα από ασταμάτητα ρεπορτάζ αναλαμβάνει να δημαγωγήσει τον εντελώς αποπροσανατολισμένο λαό του Παρισιού. Και αυτό το φιλμ παρουσιάστηκε το 2011 από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, με μεγάλη απήχηση στο κοινό.