Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Σ. Πέτσας αναφέρθηκε στα περιστατικά αστυνομικής βίας και καταστολής κατά των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ τη Δευτέρα, ισχυριζόμενος πως η αστυνομία εφαρμόζει τον νόμο και δεν επεμβαίνει στα πανεπιστήμια επειδή «έτσι της αρέσει», ενώ ακολουθεί το «τρίπτυχο της ασφάλειας» για πανεπιστήμια, τις γειτονιές και τις περιουσίες των πολιτών.

«Η αστυνομία δεν επεμβαίνει στα πανεπιστήμια επειδή έτσι της αρέσει. Είναι εφαρμογή του νόμου και όχι επέμβαση. Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, οι γειτονιές στους κατοίκους και οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους. Η επιχειρησιακή δυνατότητα είναι θέμα της αστυνομίας. Η πολιτική βούληση συνοψίζεται στο τρίπτυχο που σας είπα».

Υπό κατάληψη δεκάδες σχολές και νέα φοιτητική κινητοποίηση την Πέμπτη

Σχετικά με τη διάταξη στον Ποινικό Κώδικα που αφορά τη βλασφημία, τόνισε ότι θα αποσυρθεί από το νομοσχέδιο και ότι είχε μπει εκ παραδρομής. «Είναι υγιές οι υπουργοί να βγάζουν τέτοιες διατάξεις», πρόσθεσε, ανέφερε, ενώ για το θέμα των ωρών κοινής ησυχίας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόζονται οι κανόνες που προβλέπονται για την ηχορύπανση στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ S06E10: ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ

«Εμείς δεν θα πούμε στους Έλληνες τι ώρα θα βγουν έξω και τι ώρα θα διασκεδάσουν, δεν θα αλλάξουμε εμείς το ωράριο». Ερωτηθείς για την έφοδο της αστυνομίας σε κλαμπ στο Γκάζι απάντησε ότι τέτοιοι έλεγχοι γίνονταν πάντα και παρέπεμψε στην ανακοίνωση της αστυνομίας, όπου αναφέρεται ότι βρέθηκαν κοκαΐνη, ηρωίνη και συσκευάσματα. «Θέλουμε να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει να νιώθουν όλοι ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.