Θυμίζουμε ότι έχουν περάσει επτά χρόνια μετά την εκκίνηση της πρωτοβάθμιας δίκης για τη Χρυσή Αυγή και σχεδόν είκοσι μήνες από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η όποια είχε κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 50 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων περίπου οι 40 οδηγήθηκαν στην φυλακή μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δεν τους χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Από τους 50, οι 7 αποτελούν την ηγεσία και είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας γύρω από το δικαστήριο, ενώ αποκλεισμένοι από κλούβες, διμοιρίες και αύρες» των ΜΑΤ είναι οι οδοί Δέγλερη και Κυρίλλου Λουκάρεως, ενώ γύρω στις 9 το πρωί, στο Εφετείο έφτασε η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, η οποία τόνισε ότι περιμένει και πάλι την καταδίκη των χρυσαυγιτών.

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής δίνει το «παρών» και ο Γιάννης Μάγγος, ο πατέρας του 26χρονου Βασίλη Μάγγου που συνελήφθη μετά τη συμμετοχή του σε κινητοποίηση κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο και κακοποιήθηκε άγρια από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να κλονιστεί η υγεία του και να πεθάνει έναν μήνα αργότερα τον Ιούλιο του 2020.

Menelaos Myrillas / SOOC

 

Menelaos Myrillas / SOOC

 

Menelaos Myrillas / SOOC

 

Menelaos Myrillas / SOOC