«Κάνουν κήρυγμα ατομικής ευθύνης και βλέπουν ευκαιρίες στον ανθρώπινο πόνο» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μετά τη δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, περί ευκαιριών λόγω φυσικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας από την Κρήτη σήμερα δεν δίστασε να δηλώσει ότι «καμιά φορά, από την φυσική καταστροφή μπορεί να βγει ακόμη και κάτι καλύτερο, γιατί προσφέρονται ευκαιρίες». Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή τους στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Κρήτης επικαλέστηκε το δόγμα της ατομικής ευθύνης, δηλώνοντας πως «θα φτιάξουμε την πόλη από την αρχή. Σωστά αυτή τη φορά».

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σημειώνει ότι «μπροστά στη μεγάλη καταστροφή από τον σεισμό στην Κρήτη και στις εκκλήσεις των κατοίκων για στήριξη, ο κ. Μητσοτάκης ρίχνει τις ευθύνες στους σεισμόπληκτους για τη “μη σωστή” κατασκευή των σπιτιών τους. Και ο κ. Στυλιανίδης δηλώνει ότι στη φυσική καταστροφή “προσφέρονται ευκαιρίες”». «Μια κυβέρνηση που αρνείται να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας ακόμα και τη στιγμή της καταστροφής. Κάνουν κήρυγμα ατομικής ευθύνης και βλέπουν ευκαιρίες στον ανθρώπινο πόνο», σχολιάζει ο ίδιος.