Με ένα ακόμα περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας κατά ανηλίκου, του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη έλαβαν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι κινητοποιήσεις μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια.

Περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγράφηκαν μετά το τέλος της πορείας, ιδιαίτερα στην γειτονιά των Εξαρχείων, όπου κάτοικοι καταγγέλλουν πως η περιοχή μετατράπηκε για άλλη μια φορά σε «κατεχόμενη ζώνη».

Το Avgi.gr κατέγραψε μια ομάδα ΜΑΤ που είχε ήδη περιορίσει στο έδαφος διαδηλωτή,  να ποδοπατάει με μανία στο έδαφος τον νεαρό, παρότι εμφανώς δεν αντιστέκεται και ζητά να σταθεί όρθιος.

Σε άλλα βίντεο, που δημοσιεύθηκαν από κατοίκους, οι δυνάμεις καταστολής φαίνεται να πετούν δακρυγόνα εντός πολυκατοικιών, ενώ εφορμούν σε χώρους εστίασης, παρασέρνοντας τους θαμώνες.

>

Επεισόδια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ΑθήναNick Paleologos / SOOC

Στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν 16 προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψαν κατηγορίες.

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Θεσσαλονίκη, στις 6 Δεκεμβρίου, 2022 Konstantinos Tsakalidis / SOOC