«Αυτή η πρόταση δυσπιστίας υποτίθεται ότι αφορά τη διαχείριση κακοκαιρίας, τα ζητήματα της ακρίβειας και τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας. Τα θέματα διαχείρισης της πανδημίας έχουν συζητηθεί πολλές φορές στη Βουλή, ποια η προστιθέμενη αξία αυτής της παρενθετική συζήτησης; Καμία. Το ίδιο και για τα θέματα της ακρίβειας. Τι μένει; Το ζήτημα της κακοκαιρίας. Μας κάνατε το δώρο να διευρύνουμε αυτή τη συζήτηση, να μας επιτρέψετε να συζητήσουμε συνολικά για το κυβερνητικό έργο» είπε ο Μάκης Βορίδης.

«Άκουσα έναν υπαινιγμό ο οποίος μιλάει για κάποιο είδος θεσμικής κρίσης, θεσμικού ευτελισμού και θεσμικών ολισθημάτων. Μιλάτε για κάποιες συνομιλίες, μίλησε ο κύριος Φίλης για διώξεις δημοσιογράφων και πραγματικά μας προκαλεί εκεί που θέλουμε να ξεχάσουμε και να ξεπεράσουμε, ανακαλείται στη μνήμη μας τα πεπραγμένα σας. Υποχρεωτικά. Έρχεστε αλήθεια εσείς και θίγετε τέτοια ζητήματα στην αίθουσα; Μέχρι σήμερα ζητήματα για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και σκευωρία σε βάρος πολιτικών αντιπάλων έχει αντιμετωπίσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάτε εσείς μετά το τέλος της σκευωρίας Novartis; Θυμάστε αυτή την συνεδρίαση που ήρθαν κατηγορούμενοι οι άνθρωποι που σήμερα αρχειοθετήθηκαν υποθέσεις τους; Τι θα πείτε τώρα; Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο για την θεσμική ακεραιότητα; Ξεχνιούνται αυτά;» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρεις φορές ηττηθείς, επί δυόμιση χρόνια με διψήφια διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και τώρα τελευταία στις δημοσκοπήσεις αγωνία μήπως τον έχει επόμενη και τρίτο. Μες την αγωνία είπε να καταθέσει και μια πρόταση δυσπιστίας» κατέληξε ο κ. Βοριδης.

«Φύγετε, δεν πάει άλλο»

Για την ανάγκη κρατικοποίησης των οδικών αξόνων και άλλων υποδομών, μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, μετά την πρόταση μομφής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα και όχι μόνο να κάνουμε επισημάνσεις. Συμπεράσματα για τον τρόπο που διαχειρίζονται οι ιδιώτες τις εθνικές οδούς. Η Αττική Οδός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος δρόμος της Ευρώπης. Άκουσα κορυφαίους αναλυτές που λένε ότι είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος για ατυχήματα. Μήπως να ξανασκεφτούμε τα οδικά δίκτυα και άλλες υποδομές να περάσουν στην διαχείριση κρατικών φορέων; Γιατί το αντίτιμο που πληρώνουμε στα διόδια να μην είναι πόρος για τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης;».

«Φύγετε. Δεν πάει άλλο. Καταστρέφετε τον τόπο. Αναλάβετε την πολιτική σας ευθύνη να προκηρύξετε εδώ και τώρα εκλογές» κατέληξε.

«Καμία συγγνώμη και καμία πρόταση μομφής δεν μπορεί να μετριάσει και να απαλύνει τις πληγές του λαού»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, σημείωσε με αφορμή τις καταστροφές και τα προβλήματα από την κακοκαιρία ότι «οφείλονται στη λογική κόστους-οφέλους της ΕΕ που έχει κριτήριο για κέρδη για το κεφάλαιο και όχι την προστασία του λαού. Κάθε φόρα κυβέρνηση και τοπικές αρχές διαφημίζουν την ετοιμότητά τους και κάθε φορά διαψεύδονται γιατί το κέρδος δεν συμβιβάζεται με την ασφάλεια και την ποιότητα των υποδομών, φέρνοντας ως παράδειγμα την Αττική Οδό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΔΕΗ»

«Σε αυτές τις συνθήκες», υπογράμμισε ο Χρ. Κατσώτης, «η οργή και η αγανάκτηση του λαού πρέπει να γίνει οργάνωση, αγώνας και διεκδίκηση για να υπάρξουν αποτελέσματα και γι’ αυτό χαιρέτισε την πρωτοβουλία του δήμου Πάτρας και κάλεσε σε μαζικό παρών στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα».

Τόνισε ακόμα ότι «εμπόδιο στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών μπαίνει η καπιταλιστική ανάπτυξη που στο βωμό της σαρώνεται η ζωή των λαϊκών στρωμάτων και σε αυτή υποτάσσονται όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ».

Κλείνοντας, τόνισε ότι οι αγώνες των εργαζομένων σε COSCO και e-food δείχνουν τη δύναμη των αγώνων και κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.