Την απώλεια του έκανε γνωστή η δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, μέσω του προφίλ της στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Magda Tsegkou (@magdatsegkou)

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Γιώργος Ρωμανιάς, είχε σπάσει πρόσφατα το ισχίο του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Υπήρξε πρόεδρος ΔΣ ή σύμβουλος ασφαλιστικών Ταμείων, διευθυντής της Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος άλλων φορέων που ασχολούνται με τα εργασιακά. Ταυτόχρονα, παρείχε την εμπειρογνωμοσύνη του σε μεγάλο αριθμό θεσμών και φορέων, όπως στην Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, αλλά και στην Εθνική Επιτροπή για την Απασχόληση και την Εθνική Επιτροπή για την Κοινωνική Προστασία, ενώ είχε συμμετάσχει σε αντίστοιχους θεσμούς και διεργασίες σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ, Διεθνή Ένωση Κοινωνικής Ασφάλισης, Διεθνές Γραφείου Εργασίας, κ.ά.

Διετέλεσε επίσης γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, από όπου παραιτήθηκε, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως του ήταν αδύνατο να παραμείνει στη θέση του μετά την ψήφιση των δύο μνημονιακών νομοθετημάτων.