«Με τα Γλυκά Νερά και τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα αλλά η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας! Δεν το υποτιμώ αλλά είναι άλλο πράγμα! Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας! Η εγκληματικότητα μειώνεται δεν αυξάνεται!» υποστήριξε ανερυθρίαστα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από σιωπή ημερών, στον απόηχο των δύο τελευταίων μαφιόζικων εκτελέσων στις αρχές της εβδομάδας.

«Το έγκλημα λοιπόν ενώ είναι πηγή σε αίσθημα ανησυχίας δεν μεταφράζεται σε αύξηση εγκληματικότητας. Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τις διαφορές τους! Το 18 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων! Να σταματήσουμε τη κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη! Είναι ξεκαθάρισμα!» υποστήριξε ο υπουργός, ενώ προηγουμένως υποστήριξε χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους πως «αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει!»

«Το ξαναλέω! Άκουσα τον κ. Βούτση που είπε για τον covid αλλά παρόλα αυτά έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας, ανθρωποκτονίες κλοπές! Καταθέτω τα στοιχεία στη Βουλή! Στο πεντάμηνο του 21’ σε σχέση με 20’ υπάρχει μείωση 10-40%» ανέφερε ακόμα ο Μ. Χρυσοχοΐδης, αποδίδοντας τις έντονες αντιδράσεις στο πρόσφατο αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς και στο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» εγκληματικών οργανώσεων, το οποίο μάλλον ο υπουργός θεωρεί κάτι φυσικό και αναμενόμενο.

«Η βαρβαρότητα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων! Σπάνιο και ανήκουστο για τα ήθη μας! Στραγγάλισαν μάνα μπροστά μωρό της μας που μας εξοργίζει αλλά είναι μοναδικό φαινόμενο όσο και να φοβίζει! Τους δράστες τους αναζητά η αστυνομία!» ανέφερε ακόμα ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Στην προσπάθειά του να αποσείσει τις ευθύνες του ίδιου, του υπουργείου του και της κυβέρνησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην υπόθεση κάποιου «Αλβανού κακοποιού» που φέρεται να αποφυλακίστηκε με τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αποσυμφόρηση των φυλακών, και έπειτα από την αποφυλάκισή του να εγκλημάτησε εκ νέου.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είστε ευχαριστημένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου; Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός -το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά- ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται» ανέφερε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, παραθέτοντας στη συνέχεια στοιχεία για τα τελευταία δύο χρόνια.

«Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών-Διαρρήξεων υπάρχουν 177 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!» δήλωσε ακόμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε μια προσπάθειά του να ανακάμψει επικοινωνιακά, απέναντι στη σκληρή κριτική που δέχεται, ακόμα και από το εσωτερικό του κόμματός του.