Με 217 ψήφους υπέρ και 213 κατά, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το αναθεωρημένο πρόγραμμα των Ρεπουμπλικάνων προς αντικατάσταση του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής περίθαλψης που είχε φέρει ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα.

Με το αναθεωρημένο νομοσχέδιο διατηρούνται σε ισχύ ορισμένες σημαντικές προβλέψεις του Obamacare, ενώ προβλέπεται η διάθεση κονδυλίου οκτώ δισ. δολαρίων, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε όσους είναι ασφαλισμένοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες δαπάνες για την πρόσβαση τις υπηρεσίες υγείας, με την κατάργηση του Obamacare.

Το σχέδιο που αντικαθιστά το Obamacare, δεν ήταν η «πρώτη επιλογή» των Ρεπουμπλικάνων που είχαν καταθέσει σχέδιο που καταργούσε όλες τις βασικές διατάξεις του προγράμματος του Ομπάμα, αλλά βλέποντας πως δεν θα περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναγκάστηκαν να το «τραβήξουν» και να παρουσιάσουν ένα νέο αναθεωρημένο πρόγραμμα.

Ο Τραμπ εξέφρασε τη σιγουριά του για το ότι η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων θα περάσει και από τη Γερουσία και έκανε λόγο για σημαντική νίκη. «Προσπαθούσα εδώ και δύο χρόνια υπέρ αυτής της εκστρατείας και όπου και να πήγαινα έβλεπα τους ανθρώπους να υποφέρουν από το πρόγραμμα του Ομπάμα και τώρα το τελειώνουμε. Θα περάσουμε την πρόταση μας και από τη Γερουσία. Είμαι πολύ αισιόδοξος γι' αυτό».