Διαφοροποιήθηκαν από τη «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές του Κινήματος Απόστολος Κακλαμάνης και Μιχάλης Κασσής, ψηφίζοντας «παρών» στην ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων
Υπερψηφίστηκαν οι αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και τα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια, παρά το παρών των 2 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 261 βουλευτές.
Ειδικότερα, για την τροπολογία 1988 που αφορά την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο υπήρξαν: 147 «ναι», 112 «όχι» και δύο «παρών».
Για την τροπολογία 1955 που αφορά τα «κόκκινα» δάνεια υπήρξαν: 165 «ναι», 83 «όχι», 13 «παρών».
Υπέρ ψήφισαν και για τις δύο τροπολογίες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ καταψήφισαν και τις δύο. Η ΔΗΜΑΡ ψήφισε όχι στην 1988 και ναι στην 1955, εκτός από τον Γιώργο Κυρίτση που είπε παρών στην τροπολογία 1955 για τα «κόκκινα» δάνεια. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε όχι στην 1988 και παρών στην 1955.
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε τον λόγο αλλά ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης δεν του τον έδωσε λέγοντας ότι στην παρούσα διαδικασία δεν προβλέπονται τοποθετήσεις βουλευτών.
Την ονομαστική ψηφοφορία επί της ρύθμισης για τον ΕΝΦΙΑ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας τα κόμματα της συμπολίτευσης ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών «κόκκινων» δανείων.
Η κυβέρνηση πέρασε δύσκολες ώρες μετά τη διευκρίνιση ότι ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος εξαιρούνται από τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, με αρκετούς βουλευτές της συμπολίτευσης να εξαπολύουν επίθεση στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας την Πέμπτη.
«Είναι απαράδεκτα και αδιανόητα τέτοια λάθη και τέτοιες παραλείψεις, διότι εκθέτουν κατ' αρχήν τον πρωθυπουργό, πλήττουν την κυβέρνηση και υπονομεύουν την προσπάθεια που γίνεται για εθνική ανάταση» ανέφερε ο Γιάννης Μιχελάκης στην ομιλία του.
Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσαν τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Χαρδούβελη να προσέλθει στην Βουλή για να δώσει εξηγήσεις. «Ο κ. Χαρδούβελης θα έπρεπε να είναι εδώ, να εξηγήσει γιατί έγινε το λάθος, ποιος τον παραπλάνησε και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του» είπε.
Ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών για το αλαλούμ που έχει προκληθεί επέρριψε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.