X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ειδικός Covid-19 του ΠΟΥ προειδοποιεί για τρίτο κύμα της πανδημίας – Ελλιπής η αντίδραση της Ευρώπης

Για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη στις αρχές του 2021, εάν επαναληφθεί η αποτυχία των κυβερνήσεων κατά το δεύτερο κύμα εξαιτίας της ολιγωρίας τους να λάβουν μέτρα προειδοποίησε ο ειδικός για τον Covid-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Ντέιβιντ Νάμπαρο. «Έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» υπογράμμισε στη σχετική συνέντευξη του προειδοποιώντας πως «αν δε δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές, θα έχουμε ένα τρίτο κύμα στις αρχές του έτους».
|

Σε συνέντευξη του στην ελβετική εφημερίδα Solothurner Zeitung, ο Βρετανός Ντέιβιντ Νάμπαρο, ειδικός για τον Covid-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος είχε διεκδικήσει τη θέση του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ το 2017, επέρριψε τις ευθύνες για την κρισιμότητα του δεύτερου κύματος κορονοϊού στις ελλιπείς ενέργειες πρόληψης των κυβερνήσεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Reuters, ο γιατρός τόνισε πως οι κυβερνήσεις «έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αφού έθεσαν υπό έλεγχο το πρώτο κύμα» προειδοποιώντας πως «αν δε δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές, θα έχουμε ένα τρίτο κύμα στις αρχές του ερχόμενου έτους».

Ο Νάμπαρο ξεχώρισε την κίνηση των ελβετικών αρχών να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα επιτρέποντας το σκι με υποχρεωτική χρήση μάσκας στα τελεφερίκ τονίζοντας πως «η Ελβετία μπορεί να φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασθενειών και θανάτων». Σημειώνεται πως άλλες χώρες στις Άλπεις, όπως η Αυστρία, έχουν ήδη «σφραγίσει» τα χιονοδρομικά κέντρα. «Όταν τα ποσοστά των λοιμώξεων μειωθούν, θα μπορούμε να είμαστε όσο ελεύθεροι θέλουμε, όμως τώρα, πρέπει να είναι ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα; Υπό ποιες συνθήκες;» υπογράμμισε εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία των μολύνσεων ανάμεσα στους αθλούμενους.

Τέλος, σε αντίθεση με την αντίδραση της Ευρώπης, την οποία χαρακτήρισε ως «ελλιπή» υποστηρίζοντας πως «πρέπει να περιμένει μέχρι ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι και να παραμένει χαμηλός» ο Νάμπαρο εκθείασε την αντίδραση ασιατικών χωρών όπως η Νότια Κορέα με τον ιδιαίτερα πλέον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. «Οι άνθρωποι έχουν δεσμευτεί πλήρως, υιοθετούν συμπεριφορές που δυσκολεύουν τον ιό. Κρατούν τις αποστάσεις τους, φορούν μάσκες, απομονώνονται όταν είναι άρρωστοι, πλένουν τα χέρια και τις επιφάνειες. Προστατεύουν τις πιο ευάλωτες ομάδες» σημείωσε τονίζοντας πως η Ασία δεν προχώρησε πρόωρα στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις