Το ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών, καταγγέλλει τη στάση του πρύτανη, Χρήστου Μπούρα ο οποίος έκανε προκλητικές δηλώσεις υποστηρίζοντας ότι είχαν παρθεί όλα τα μέτρα και είχαν τοποθετηθεί κορδέλες για να μην καθίσει κάποιος εκεί.

Ο φοιτητικός σύλλογος, ζητά να μη διεξαχθεί καμία εξέταση στον χώρο μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να μελετηθεί η στατικότητα της οροφής.

Ανακοίνωση από το ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών Αριστερών φοιτητών/-τριών

Ακόμα και το ταβάνι είναι πολυτέλεια στο ελληνικό Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα, σχολιάζει σκωπτικά το ΔΙΚΤΥΟ Προοδευτικών Αριστερών φοιτητών/-τριών. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, «το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται σε συνέχεια άλλων περιστατικών, όπως η πτώση συναδέλφου μας στο ΑΠΘ από τον τρίτο όροφο, επειδή η αίθουσα ήταν γεμάτη και καθόταν στο παράθυρο ή το κομμένο ρεύμα σε εξέταση στο ΕΜΠ».

Την ίδια ώρα, επισημαίνει το ΔΙΚΤΥΟ, ο πάντα πιστός και υπάκουος της υπουργού Παιδείας Πρύτανης Μπούρας αντί να καταγγέλλει την κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο μας λέει ότι μέσα στις επόμενες μέρες το ζήτημα με την οροφή θα διορθωθεί, όταν σε 1 εβδομάδα θα έχει τελειώσει η εξεταστική.

«Όλη αυτή η κατάσταση είναι απότοκο των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και της Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η συνεχής υποχρηματοδότηση και οι μειώσεις του προϋπολογισμού για την παιδεία έχουν ωθήσει να πανεπιστήμια να μην μπορούν να καλύψουν βασικές λειτουργικές τους ανάγκες. Η υποβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ, προφανώς, λειτουργεί υπέρ των κολλεγίων και της ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.