![](https://thepressproject.gr/app/uploads/2025/01/image-242157-1738155381.webp)
Αεροσκάφος που μετέφερε εργαζόμενους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις συνετρίβη την Τετάρτη στην πολιτεία Unity του Νότιου Σουδάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άνθρωποι, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της πολιτείας.
Ο Μπάιπαλ είπε πως οι επιβάτες ήταν όλοι εργαζόμενοι της Greater Pioneer Operating Company (GPOC), μιας κοινοπραξίας που περιλαμβάνει την κινεζική China National Petroleum Corporation και την κρατική Nile Petroleum Corporation.
«Το αεροπλάνο συνετρίβη 500 μέτρα μακριά από το αεροδρόμιο. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 21 άτομα. Προς το παρόν, υπάρχει μόνο ένας επιζών» ανέφερε Μπάιπαλ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μεταξύ των θυμάτων ήταν δύο Κινέζοι υπήκοοι και ένας Ινδός. Νωρίτερα, το Radio Miraya των Ηνωμένων Εθνών μετέδωσε ότι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης ήταν μεταξύ των νεκρών.
Ο επιζών, ένας μηχανικός από το Νότιο Σουδάν που εργαζόταν στη πετρελαϊκή περιοχή, μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο του Μπεντίου, δήλωσε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος, το οποίο είχε ναυλωθεί από την Greater Pioneer Operating Company (GPOC) και το οποίο διαχειριζόταν η αεροπορική εταιρεία Light Air Services, βρισκόταν σε αποστολή ρουτίνας στην περιοχή.