Ο λέκτορας του ΑΠΘ, Τάσος Παυλόπουλος, με ανάρτηση του στο facebook – εφόσον δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Πρυτανεία ή κάποια άλλο πόστο ευθύνης στο ΑΠΘ-, δίνει μια νεότερη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση υγείας του φοιτητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο στη Νομική Σχολή.

«Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και τόσο καλή όσο παρουσιάζεται. Είναι ακόμα στη φάση του κινδύνου, όχι της ανάρρωσης. Υποβλήθηκε σε αξονική εξέταση [διότι δεν υπαρχει, δεν λειτουργεί (μαγνητικός τομογραφος στο νοσοκομείο!!!], επίκεινται χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για το ήπαρ του» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Για τον λέκτορα του ΑΠΘ, η πτώση του φοιτητή δεν οφείλεται σε μια στιγμή απροσεξίας όπως μερικά ΜΜΕ προσπαθούν να διαδώσουν, γράφοντας πως: «Είναι ο ευσυνείδητος, ο φιλότιμος, ο φίλεργος νέος νομικός ΚΑΙ ΟΧΙ ο (δηθεν) αφηρημένος και όσα άλλα ιταμά διακινούνται (ή διαχεονται) στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου».

Υπενθυμίζουμε οτι η τελευταία ενημέρωση για την υγεία του φοιτητή ανέφερε πως ο 19χρονος φοιτητής έφερε απλά ένα κάταγμα στον καρπό του δεξιού χεριού, όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας και ένα ρωγμώδες κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού, που εκτιμάται από τους γιατρούς, πιθανώς για την τοποθέτηση νάρθηκα, ενώ κρατήθηκε σε νοσοκομείο προληπτικά.

Ολόκληρη η ανάρτηση του:

«Μια κλήση απο εναν άγνωστο αριθμό εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο κινητό μου: “Καλημέρα σας κυριε Παυλόπουλε, είμαι η αδερφή του […], του φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο της Νομικής”.

Πάγωσα μόλις άκουσα για ποιο άτομο πρόκειται.

Το παιδί αυτό, κατα το περασμενο εαρινο εξάμηνο, ήταν στο Τμήμα μου στο μάθημα του Γενικού Διοικητικού Δικαίου. Είχα πραγματικά την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του: Υπόδειγμα αξιοπρέπειας, προσήνειας, μεθοδικοτητας, συνέπειας. Παρέδωσε ένα αρτιότατο γραπτό, λαμβάνοντας “Άριστα 10” σε ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της Νομικής.

Αυτός είναι ο φοιτητής μας, κύριοι: ενα παιδί που διψά για γνώση και μάθηση και γι’ αυτό δεν το έχει σε τίποτα να καθίσει ακόμα και στο πεζουλι του παραθυρου, για να παρακολουθήσει το μάθημα του, όταν δεν βρίσκει άλλον χώρο στην αίθουσα. Είναι ο ευσυνείδητος, ο φιλότιμος, ο φίλεργος νέος νομικός ΚΑΙ ΟΧΙ ο (δηθεν) αφηρημένος και όσα άλλα ιταμά διακινούνται (ή διαχεονται) στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, προκειμένου να εξωραΐσουν την ακηδία που καθημερινά βιώνουν οι φοιτητές.

Είναι ένας ήρωας! Ένα παιδί που έχασε τον πατέρα του από κορονοϊό, οταν έδινε πανελλήνιες και πάρα ταύτα έπρεπε να βάλει τα δυνατά του, για να περάσει στη Σχολή που πάντα ονειρευόταν και τώρα η μοίρα τού χτυπάει την πόρτα με μια ακόμα δοκιμασία…

Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και τόσο καλή όσο παρουσιάζεται. Είναι ακόμα στη φάση του κινδύνου, όχι της ανάρρωσης. Υποβλήθηκε σε αξονική εξέταση [διότι δεν υπαρχει, δεν λειτουργεί (μαγνητικός τομογραφος στο νοσοκομείο!!!], επίκεινται χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει ανησυχία για το ήπαρ του.

Για τον αγώνα που δίνει, μια είναι η δέσμευση, που θελω να φτασει στα αυτια του με τον τρόπο αυτον και ξέρω ότι συνέχει ολους τους συμφοιτητές του:

Στη δοκιμασία αυτη, για οποιοδήποτε θεμα (νομικό, φοιτητικό, υγειας) αντιμετωπίζεις,

*****, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ! »