Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για τα Τέμπη σημείωσε: «Για να γίνει αυτό το τραγικό δυστύχημα συνέβησαν τα εξής: Ένας ακατάλληλος σταθμάρχης βρέθηκε σε μία πολύ κρίσιμη θέση. Οι δύο συνάδελφοί του που έπρεπε να είναι στη θέση τους, ο ένας δεν προσήλθε καθόλου, άγνωστο για ποιο λόγο, και ο δεύτερος έφυγε 40 λεπτά νωρίτερα γιατί του ζήτησε ο γιος του σουβλάκια. Ο επόπτης που έπρεπε να δει ότι δεν είναι στη θέση τους, είχε πάει σε ένα τσιπουράδικο. Ο σταθμάρχης αντί να βάλει αυτόματη χάραξη, γιατί δεν την ήξερε, το έκανε χειροκίνητα. Έβαλε το τρένο ανάποδα, δεν είδε την κονσόλα που του άναψε και του έλεγε ότι το έχει βάλει ανάποδα, ούτε το φωτεινό λαμπάκι. Δεν πάτησε το κουμπί για να σταματήσει και να φρενάρει τα τρένα. Εάν ακόμα συζητάμε για το αν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά». «Στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό όχι του ανθρώπινου λάθους, αλλά των ανθρωπίνων λαθών» πρόσθεσε.

Συνέχισε, λέγοντας: «Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας τη γενική πολιτική ευθύνη για αυτήν την εικόνα που σας περιέγραψα. Η ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός και αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να τα βάλουμε επιτέλους με το “κακό” δημόσιο. Δεν είναι όμως όλο το δημόσιο “κακό”. Στην υπόθεση των Τεμπών έχουμε και το “καλό” δημόσιο. Έχουμε το ΕΚΑΒ που πήγε στην ώρα του, την ΕΚΑΜ που ήταν εκεί, τα δημόσια νοσοκομεία που λειτούργησαν σωστά, δεν είναι όλο το δημόσιο για πέταμα».

Ακολουθώντας τη γραμμή Μαξίμου δεν έλειπε και η αναφορά στο Μάτι.  «Ποτέ δεν πίστευα ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό εκείνης της τραγικής νύχτας στο Μάτι και του θεάτρου που έπαιξε πάνω στους νεκρούς. Το κατάφερε χθες. Ενώ συζητάμε για την κονσόλα και το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε χθες ένα άλλο κτίριο, αυτό που ετοιμάζεται για να εγκατασταθεί το κεντρικό σύστημα τηλεδιοίκησης, το οποίο θα παραδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Και πήγε συνοδευόμενος από έναν υποτιθέμενο σταθμάρχη που είναι μέλος της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και 13 χρόνια συνταξιούχος» είπε.

Οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν με τη λέξη «θυσία» για στόματος πρωθυπουργού, αναφερόμενος στους νεκρούς στα Τέμπη, να πυροδοτεί την ένταση. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να αντικρούσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε σε αντίστοιχες φράσεις που είχαν χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και ο Ανδρέας Ξανθός μετά την τραγωδία στο Μάτι, με τον κ. Φίλη να απαντά πως πρόκειται για «ντροπή» και τον υπουργό Ανάπτυξης να του απαντά φωνάζοντας.