Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Η ομάδα που δημιουργήθηκε πήρε το όνομα NoMas και απαρτίζεται πέρα από τους μουσικούς από ηχολήπτες και εικονολήπτες. Για τη δημιουργία, την εκτέλεση, την ενορχήστρωση, την ηχοληψία και εικονοληψία, την μίξη του ήχου, το mastering και το μοντάζ συνεργάστηκαν και δούλεψαν αφιλοκερδώς περίπου σαράντα άνθρωποι, αφιερώνοντας κάποιοι από αυτούς αρκετές εργατοώρες ενασχόλησης με το έργο.

Στους στίχους, με αφαιρετικό και συνάμα συμβολικό τρόπο, παρουσιάζεται η Ειρήνη να συνομιλεί με ένα παιδί της περιοχής ,έχοντας τη μορφή ενός λευκού περιστεριού το οποίο δέχεται επίθεση από τα αρπαχτικά, γεράκια και αητούς, σύμβολα και αυτά με τη σειρά τους των δυνάμεων κρούσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ, και εγκαταλείπει την περιοχή του Λεβάντε. Tο μήνυμα το οποίο θέλει να περάσει το τραγούδι είναι ότι η ειρήνη λείπει από την περιοχή πολύ πρίν την επίθεση της Χαμάς, και το ζητούμενο σε καμία περίπτωση δεν είναι να επιστρέψουμε στην προ εβδόμης του Οκτώμβρη εποχή όπου η καταπίεση προς τον Παλαιστινιακό λαό ήταν αβάσταχτη. Στο φινάλε το τραγούδι αλλάζει ύφος, και παρατίθεται μια αγωνιώδης καταγγελία εν είδη μελοποιημένου συνθήματος.

Η μουσική που πλαισιώνει το ποίημα έχει και αυτή τους δικούς της συμβολισμούς. Τα δύο βασικά σύνολα οργάνων, το Κρητικό και το ανατολίτικο αλλάζουν μέρη στο κομμάτι, αγκαλιάζοντας πολλές φορές το ένα το άλλο. Δημιουργείται με αυτό τον τρόπο μια αναφορά στην κοινή ρίζα Φιλισταίων και αρχαίων Κρητών, αλλά και για την μέχρι πολύ πρόσφατα φιλία των λαών μας. Παράλληλα έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον εναγκαλισμό των στίχων με μουσικότητα και σεβασμό έτσι ώστε να λειτουργήσει η μουσική σαν το μέσο που θα μεταφέρει την ποίηση και το μήνυμά της σε όλον τον πλανήτη.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού η κατάσταση στην περιοχή όχι μόνο δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά το κράτος του Ισραήλ παίζει με τη φωτιά έχοντας μεταφέρει τις μάχες σε όλη τη μέση ανατολή εμπλέκοντας σε αυτές και άλλους παίχτες με κίνδυνο μια γενικευμένη παγκόσμια σύρραξη. Ταυτόχρονα η γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται ενώ έχει μεταφερθεί και στη δυτική Όχθη κάνοντας την ζωή του λαού της Παλαιστίνης εντός αλλά και εκτός της χώρας αφόρητη.
Τώρα πιο πολύ από ποτέ έχει νόημα να τραγουδήσουμε τους στίχους:

Όλοι οι λαοί μες το ντουνιά γυναίκες, άντρες και παιδιά / ζητούν δικαιοσύνη
Στα όρη στα ψηλά βουνά να φτάσει η φωνή μακριά/ φωνάξετε ειρήνη
Όλοι οι λαοί μες το ντουνιά με μια φωνή, με μια γροθιά/ φωνάζουν μ’ αγωνία
Δεν είναι πόλεμος αυτός Της Γάζας ο βομβαρδισμός / είναι γενοκτονία

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι εννέα μήνες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού και την διάδοσή του μέσω της πλατφόρμας του facebook η πλατφόρμα με μία άσχετη δικαιολογία επέλεξε να κλείσει τον λογαριασμό του συνθέτη του τραγουδιού με ανυπόστατη δικαιολογία».