«Μήπως, επειδή δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, κάποιες ΜΚΟ από όλες αυτές που ήταν τα νησιά μας του βορειοανατολικού Αιγαίου, έχουν την ευγενή καλοσύνη να πάνε στην Ουκρανία να βοηθήσουν με την ανθρωπιστική κρίση; Μήπως θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ίσα και όμοια στις κρίσεις που υπάρχουν στον πλανήτη;»

Ανέβασε μάλιστα και το σχετικό απόσπασμα στο twitter:

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία. Πρέπει να στηρίξουμε τους άμαχους, τα παιδάκια και τις οικογένειες. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία εν έτη 2021 δείχνει ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί θα γίνει στη συνέχεια. Πρέπει να διδαχθούμε από τις κρίσεις, είναι ότι πρέπει να μιλάει κανείς λιγότερο και να αναλύει τα στοιχεία περισσότερο», δήλωσε επίσης.

Σχετικά με την πορεία του τουρισμού, σημείωσε πως «ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. 25% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό. Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσουν τα τουριστικά ρεύματα προς την Ελλάδα, είχαμε 400.000 τουρίστες από την Ουκρανία και εάν η ακρίβεια που προκύπτει από την ενεργειακή κρίση θα επηρεάσει το κομμάτι της μετακίνησης των ταξιδιωτών και εάν αυτό θα πάει στον τουρισμό»

«Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρξουν, εάν υπάρξουν. Εάν κοιτάξουμε τα στοιχεία των κρατήσεων, αεροπορικών εισιτηρίων και της βούλησης που υπάρχει σε πιο μεγάλες αγορές, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά» είπε.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να αυξήσουμε τις δυνατότητες να φιλοξενήσουμε κόσμο σε πιο μεγάλη διάρκεια, πιο «υψηλού επιπέδου» τουρίστες, που σημαίνει μεγαλύτερο συνάλλαγμα στη χώρα. Μπορούμε να ανέβουμε γεωμετρικά από τον Απρίλιο, και μπορούμε να έχουμε τουρισμό μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022», συμπλήρωσε.