Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ζήτησε να εξεταστεί τι συνέβη κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, ποιά μέτρα και πότε έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αλλά και ποιοί ευθύνονται για την εκρηκτική διάσταση που έλαβε η διασπορά του κορονοϊού στην πόλη.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, διαβιβάστηκε στην Αθήνα η δικογραφία που σχηματίστηκε, με βάση καταγγελία για το δεύτερο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας.

Όπως γνωστοποιήθηκε η έρευνα παραγγέλθηκε στα τέλη Νοεμβρίου όταν έγιναν οι δηλώσεις του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ο οποίος είχε «δείξει» τα μέλη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων ως υπεύθυνα που δεν λήφθηκαν νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, ότι η εισαγγελική έρευνα μετά την κατάθεση Καπραβέλου στον πταισματοδίκη Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε για να διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Αθήνας, λόγω αρμοδιότητας, καθώς η έδρα της επιτροπής βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το θέμα των «ευθυνών» για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια με την παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, προ λίγων ημερών, ότι η κυβέρνηση είχε ακούσει κάποιες εισηγήσεις επιστημόνων για λήψη μέτρων νωρίτερα, παρόλα αυτά επέλεξε να εορταστεί κανονικά το τριήμερο στην πόλη. Όπως υποστήριξε, έπειτα από πληθώρα αντιδράσεων σε συμπληρωματική του δήλωση ο υπουργός, η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε έκτακτα μέτρα αν υπήρχαν σχετικές εισηγήσεις από την Επιτροπή.