Προκαταρκτική εξέταση για την προ ημερών στοχοποίηση εισαγγελέων και δικαστικών σε διαδικτυακές αναρτήσεις για υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων, έδωσε εντολή να γίνει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης είναι να διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπάγγελτων διωκόμενων αδικημάτων σε βάρος δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι δικαστές και εισαγγελείς βρέθηκαν στο στόχαστρο των «ομάδων πίεσης» στο διαδίκτυο, όπως καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και καλούν την πολιτεία να προστατεύει το κύρος των δημοκρατικών θεσμών. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, συγκεκριμένοι δικαστές, που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης -ιδίως επιμέλειας ανηλίκων τέκνων- , έχουν μπει στη «μαύρη λίστα», απειλούνται χυδαία και στοχοποιούνται.

Εκφοβισμό και στοχοποίηση δικαστικών για υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Οι «ομάδες πίεσης» -όπως τις αποκαλούν- που έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο θέτουν στο στόχαστρο δικαστικούς λειτουργούς, επιχειρώντας να τους επηρεάσουν με αθέμιτα μέσα αναφορικά με υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Ένωση υπογραμμίζει πως «τέτοια παρακμιακά φαινόμενα δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορη την Πολιτεία», ζητώντας να προστατευθεί το κύρος των δημοκρατικών θεσμών.