Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία από την Υποδιεύθυνση Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ζητά να τις αποσταλούν όλα τα στοιχεία από τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία στον τομέα καυσίμων, Γ. Μήτσου, στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022, µε σαράντα σφαίρες.

Σύμφωνα με το Documento, που επικαλείται πηγές από την εισαγγελία της Αθήνας, η σχετική εισαγγελική έρευνα θα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά στους ίδιους τους επίορκους αστυνομικούς αλλά και πρόσωπα από την ΕΥΠ που συνομιλούσαν με τον Μήτσου και εκτελούσαν τις παραγγελίες του. Αυτές αφορούσαν μεταξύ άλλων σε τοποθετήσεις αστυνομικών σε καίρια πόστα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του επιχειρηματία, ενημέρωση για κινήσεις της αστυνομίας, ακόμα δε και για παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η έρευνα θα αφορά προφανώς την απόδοση σοβαρών ποινικών ευθυνών, με την άσκηση των ανάλογων ποινικών διώξεων, στους επίορκους από ΕΛΑΣ και ΕΥΠ.

Το δεύτερο σκέλος, αφορά στην απόδοση ευθυνών για το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία παρέμεναν στα συρτάρια κάποιων στελεχών της ΕΛΑΣ ενώ θα έπρεπε να είχαν διαχωριστεί από το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας Μήτσου τον Ιούνιο του 2022, προκειμένου να τιμωρηθούν άμεσα οι αστυνομικοί που λάμβαναν και εκτελούσαν τις εντολές.

Πριν λίγες μέρες, το Documento έβγαλε στο φως sms, σύμφωνα με τα οποία ο Μήτσου µιλούσε µε αστυνοµικούς ανταλλάσσοντας πληροφορίες ακόµη και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Μήτσου μιλούσε µε γνωστό λαθρέµπορο καυσίµων στην Κύπρο ο οποίος σχετίζεται µε την Greek mafia και τον ενημέρωνε µέσω των διασυνδέσεών του µε την αστυνοµία για το αν είναι ενεργοποιηµένα διεθνή ή ευρωπαϊκά εντάλµατα εναντίον του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διασυνδέσεις φτάνουν και µέσα στην ΕΥΠ. Όπως προκύπτει από τα µηνύµατα, υπάλληλος της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών ενημέρωνε τον Μήτσου για το ποιοι είναι σε παρακολούθηση (επισύνδεση) χρησιµοποιώντας ως ενδιάµεσο γνωστό δηµοσιογράφο. O Μήτσου έδινε εντολές να ελεγχθούν αν παρακολουθούνται τηλέφωνα που τον ενδιαφέρουν τα οποία δεν είναι µόνο δικά του.