Σε συνέχεια της κατάθεσης του στο Ειδικό Δικαστήριο την περασμένη Τετάρτη, ο Κώστας Βαξεβάνης θα μεταβεί και σήμερα το μεσημέρι στον Άρειο Πάγο. Την περασμένη εβδομάδα ο Βαξεβάνης  ζήτησε να διαβιβαστούν οι καταθέσεις που έδωσε για την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη στον Εισαγγελέα. Αυτό που αποζητά ο δημοσιογράφος και εκδότης είναι η ποινική δίωξη τους για το αδίκημα της ψευδορκίας για όσα κατέθεσαν σε βάρος του.

«Ότι καταθέτω και αφορούν την κυρία Ράικου και κυρία Τσατάνη θέλω κατ άρθρο 38 να διαβιβαστούν σε εισαγγελέα για να διωχθούν για ψευδορκία» δήλωσε ο Κώστας Βαξεβανης σύμφωνα με το Documento. «Οι κυρίες αυτές έχουν δεχτεί και οι δύο δημοσιογραφική κριτική. Έχω αποκαλύψει και για τις δύο σκανδαλώδη πράγματα. Πως ξέρουν ότι τις αναφορές ότι τις έδωσε ο Παπαγγελόπουλος; Εγώ θα μπορούσα να πω ότι μου τις έδωσε αυτός που βγάζει φωτοτυπίες» σημείωσε.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου, ρώτησε τον Βαξεβάνη από που αντλεί τις πληροφορίες που στηρίζουν τα τελευταία ρεπορτάζ του Documento σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών. Ο εκδότης της εφημερίδας επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο.