Να απαντήσει ξανά για τις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στους φορείς παιδικής προστασίας, θέλησε σήμερα Δευτέρα ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου καταγγέλλοντας ακόμα και εκφοβιστικές τακτικές εναντίον του Συλλόγου.

Ο κ. Γιαννόπουλος, αφότου την περασμένη βδομάδα εξαπέλυσε δριμεία κριτική στις κυβερνητικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη που του ζήτησε να μην δώσει άλλη δημοσιότητα στις καταγγελίες του, επεσήμανε πως δεν είναι αντίθετος με τους όρους και τους κανόνες, αλλά με τις οικοδομικές παρεμβάσεις που προβλέπονται για τα κτίρια, στα οποία φιλοξενούνται τα παιδιά.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, η αντίδρασή του επικεντρώνεται στο μέρος που αφορά τις ποινές που υπάρχουν αναφορικά με τους οικοδομικούς όρους που προβλέπουν πρόστιμα 100.000 ευρώ, καθαίρεση του Διοικητικού Συμβουλίου, ακόμα και φυλάκιση.

Πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι σε νομοσχέδιο που μπήκε εμβόλιμα σε άλλο υπουργείο περιλαμβάνονται κυρώσεις που προβλέπουν πρόστιμα 100.000 ευρώ, καθαίρεση του διοικητικού συμβουλίου και φυλάκιση 1-5 χρόνια. «Τα σπίτια μας έχουν άδεια, ελέγχονται από την περιφέρεια και είναι νόμιμα. Αν έρθει και πει το υπουργείο ότι η κουζίνα δεν είναι 20 τ.μ. δεν είναι θέμα καλής ή κακής ζωής των παιδιών. Το προσωπικό το υπερκαλύπτουμε και παραπάνω απ’ ότι προβλέπει ο νόμος», κατέληξε.