Η πρωτοφανής ιστορία είναι γνωστή τόσο στο δήμο όσο και στο υπουργείο Παιδείας που όπως καταγγέλλουν οι γονείς δεν έκαναν τίποτα για να βρεθεί λύση για τα παιδιά ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 15.00, δύο μέρες πριν τον αγιασμό ξεκίνησε η έξωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. «Κάνουν κατάσχεση και στον εξοπλισμό του σχολείου που είναι δημόσια περιουσία. Γίνεται προσπάθεια να την ματαιώσουμε» ανέφερε η Στέλλα Τραγά, δασκάλα και Πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιγάλεω, σε ανάρτησή της στο facebook.

Όπως ενημέρωσε η ίδια, «κάναμε πρόταση μομφής στο δήμαρχο για παραβίαση αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου και παράβαση καθήκοντος για τις εργασίες μετεγκατάστασης στο 14ο χωρίς απόφαση ΔΣ, αλλά και για την ψευδή ενημέρωση πώς αυτό το πρότεινε η διεύθυνση πρωτοβάθμιας όπως είπε στην προηγούμενη συνεδρίαση . Επιμείναμε σε πρόταση για αναγκαστική απαλλοτρίωση και μη παράδοση του σχολείου. Προτείναμε να σπάσει το λουκέτο έξωσης αν χρειαστεί και αν υπάρξει αστυνομική επέμβαση και συλλήψεις να μπούμε οι δημοτικοί σύμβουλοι μπροστά διαθέσιμοι ακόμα και για αυτόφωρο με πρώτον όπως είπα τον εαυτό μου».

Θέση για το ζήτημα πήρε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα γονιών, εκπαιδευτικών, παιδιών, να μην κλείσει το σχολείο.