Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κλειστών σχολείων και τμημάτων λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων σε μαθητές και προσωπικό, ενώ δεν έχουν παρέλθει ούτε 10 ημέρες από το άνοιγμα των Λυκείων στη χώρα. Οι περισσότερες εκπαιδευτικές δομές και τμήματα που τελούν σε αναστολή εντοπίζονται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας, τα οποία ανανεώνονται διαρκώς, πάνω από 50 σχολεία έχουν βάλει λουκέτο μέχρι στιγμής, ενώ τα κλειστά σχολεία και τμήματα ανέρχονται συνολικά  σε 266 έως το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σημειώνεται πως, κατά την ανακοίνωση του υπουργείου, οι σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή αφορούν στο  2,3073% του συνόλου (χθες: 1,9852%), ενώ τα τμήματα σε μερική αναστολή αφορούν στο 1,1693% (χθες: 0,9847%).

Την ίδια ώρα, η η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανέφερε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως «H 10η Μαΐου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test» και συμπλήρωσε πως «τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα». Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εισηγείται την επιστροφή των μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων στη δια ζώσης εκπαίδευση και την παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.