Η εκδίκαση της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή εξελίσσεται παρουσία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Μετά τις ομιλίες των δύο αναφορικά με το αίτημα αναστολής των ποινών τους, προσήλθαν οι μάρτυρες υπεράσπισης. Η πρώτη μάρτυς κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της Ηριάννας. Η κατάθεση της ήταν καθόλα ευνοϊκή για το πρόσωπο και την εικόνα της Ηριάννας.

Υπενθυμίζεται, πως η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης επειδή διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σημειώνεται, πως η καταδίκη στηρίχθηκε στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, αποδεικτικό στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση και ενώ ο σύντροφός της αθωώθηκε από το πρωτόδικο κιόλας δικαστήριο.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι, ότι το δικαστήριο, με σύμφωνη εισήγηση και της εισαγγελέως της έδρας, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Λίγες ημέρες μετά την καταδίκη της Ηριάννας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του Εφετείου το σκεπτικό της απόφασης καθώς και την επίσπευση της καθαρογραφής της.

Την στήριξή τους προς τη φυλακισμένη Ηριάννα έχουν εκφράσει ανθρωπιστικές οργανώσεις, φορείς, κόμματα, γνωστές προσωπικότητες της χώρας από διάφορους τομείς, καθώς και πλήθος κόσμου, το οποίο διαδήλωσε την Παρασκευή στο Σύνταγμα για την Ηριάννα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών να μεταφέρονται μπροστά από τη Βουλή.