Η σορός του βαρυποινίτη μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Σερρών. Την ιατροδικαστική εξέταση ανέλαβε ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης, ενώ πλέον αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με την iefimerida, Ο θάνατος του Αλβανού βαρυποινίτη, στις φυλακές της Νιγρίτας, προήλθε από ξυλοδαρμό, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο Ιλία Καρέλι έφερε πολλαπλές κακώσεις και κάταγμα στο στέρνο το οποίο προκλήθηκε από σπειρωτή ράβδο (γκλοπ).

 
Ο ιατροδικαστής αναφέρει πως το σώμα του βαρυποινίτη έφερε θλαστικές κακώσεις και πως τα χτυπήματα κρίνονται συμβατά με χτυπήματα προηγούμενων ημερών (εννοώντας την 25η Μαρτίου). 
 
Το πόρισμα του ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη συμπίπτει με αυτό της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Ελένης Ζαγελίδου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr, το πόρισμα των ιατροδικαστών αποκλείει ως αιτία του θανάτου επιπλοκή της καρδιάς ή άλλο παθολογικό αίτιο.
 
Αντιθέτως, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης μαρτυρούν πολλαπλά χτυπήματα και κάταγμα στο στερνό που, κατά την ιατρική έκθεση, συνετέλεσε στο να επέλθει ο θάνατος από αρρυθμίες της καρδιάς.
 
Το κάταγμα και τα χτυπήματα, κατά την ιατροδικαστική έκθεση, φέρεται να έχουν καταφερθεί στο θύμα μία η δυο ημέρες πριν από το θάνατο του κρατούμενου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για χτυπήματα στα άνω και κάτω άκρα με σπειρωτή ράβδο.

Νωρίτερα, η δημοσιόγραφος Ιωάννα Μάνδρου, είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση του Σκάι, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο δολοφονικής ενέργειας.
 
Οι εισαγγελικές Αρχές επεκτείνουν την ερευνά σε όλα τα πρόσωπα που αναμείχθηκαν κατ’ οποιοδήποτε τρόπο στη μεταγωγή του θύματος από το Μαλανδρίνο στην Άμφισα, στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε και στο προσωπικό που τον μετήγαγε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ξεσηκωμός κρατουμένων

Ξεσηκωμό κρατουμένων προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας του Αλβανού ισοβίτη Ιλία Καρέλι, στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού κρατούμενοι βρίσκονται σε κινητικότητα, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές.

Για την ώρα, οι πληροφορίες μιλούν για ελεγχόμενη κατάσταση, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του καταστήματος κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε, χθες (27.3.2014) περί ώρα 15.45 στο Κ. Κ Νιγρίτας για λόγους προσωπικής του ασφάλειας. Τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων περί ώρα 18.30 μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθησή του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα, ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.

 
Περί ώρα 23.30 υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης παρατήρησαν ότι δεν εκινείτο, ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Εισήλθαν τότε στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε έλλειψη των αισθήσεών του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.
 
Ταυτόχρονα με την ως άνω πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή του στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή του καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων

«Εκφράζουμε την λύπη μας για τον θάνατο του Αλβανού κρατουμένου ο οποίος την 25η Μαρτίου αφαίρεσε αναίτια την ζωή του αείμνηστου Συνάδελφού μας Γεωργίου Τσιρώνη.
 
Ο ανθρωπισμός μας σε καμία περίπτωση δεν θα μας επέτρεπε η διαφοροποίηση στο μέγεθος του πόνου να αποτελέσει αιτία για οποιοδήποτε άλλα συναισθήματα.
 
Οι εργαζόμενοι στις φυλακές ως υποσύνολο της κοινωνίας των φυλακών που συναποτελείται και από τους έγκλειστους κρατουμένους μαζί με τους οποίους βιώνουμε την κατάντια, την δυστυχία και την εγκατάλειψη πολλών συνανθρώπων μας, χρόνια τώρα μας έχει επιβάλλει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για μια φυλακή που δεν θα χρειάζεται να μετρά απώλειες καμία από τις δύο πλευρές.
 
Επίσης, η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μας επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης.
 
Προσηλωμένοι στην πανανθρώπινη αξία της ζωής που αποτελεί βασικό οδηγό του αγώνα μας, μας επιβάλλει μαζί με την λύπη μας για αυτό καθ’ αυτό το γεγονός να εκφράσουμε και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος.
 
Είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει καταρχήν κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε την ζωή του σε κίνδυνο.
 
Ο συ μισείς, ετέρω μη ποιήσης»