Το κείμενο της ανακοίνωσης της εκδήλωσης:

Η συντονιστική επιτροπή κατάληψης του Φ.Σ. ΕΜΜΕ (Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης), στα πλαίσια της επανοηματοδότησης του χώρου του Πανεπιστημίου, οργανώνει συζήτηση-εκδήλωση με καλεσμένους εισηγητές τους Κωνσταντίνο Πουλή (The Press Project) και Πάνο Πέτρου (εφημερίδα Εργατική Αριστερά). Θα μας μιλήσουν για τα κυβερνητικά αφηγήματα στα ΜΜΕ σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και το Παλαιστινιακό αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή που η προοπτική της αναζωπύρωσης του φοιτητικού κινήματος μοιάζει κάθε εβδομάδα να γίνεται πραγματικότητα, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να αναπαράγουν με ζήλο το κυβερνητικό αφήγημα περί μειοψηφιών. Μια αλτουσεριανή ανάγνωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ως ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε την αγαστή συνεργασία των δελτίων με το κεφάλαιο, μια συνθηκολόγηση που εξασφαλίζει την ομαλή αναπαραγωγή των σχέσεων παραγωγής. Όταν το μιντιακό φίλτρο και η αποπροσανατολιστική πλαισίωση των κινητοποιήσεων αποτυγχάνουν να αναστείλουν τους αγώνες μας, σειρά παίρνουν τα ΜΑΤ και κάθε λογής ένστολοι μπράβοι που παραβιάζουν και λυμαίνονται το άσυλο (εισβολή σε ΕΜΠ, ΑΠΘ και ΔΠΘ).

Ταυτόχρονα, όσο το ελληνικό κράτος ταυτίζει τα συμφέροντα του με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τα στρατευμένα εγχώρια ΜΜΕ επιδίδονται σε μια απροκάλυπτη καμπάνια παραπληροφόρησης, παρουσιάζοντας το ξεκλήρισμα του Παλαιστινιακού λαού ως αυτοάμυνα. Από την άλλη, λειτουργώντας ως φερέφωνο της Ισραηλινής πρεσβείας και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, επιδιωκουν να ενοχοποιήσουν την δίκαιη Παλαιστινιακή αντίσταση βαφτίζοντας την τρομοκρατία.