Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί «με τη φιλοδοξία μιας συνθετικής ματιάς στο ασφυκτικό τοπίο που δημιουργούν η εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, οι μίζερες εργασιακές προοπτικές, ο εκπατρισμός των νέων, η πανταχού παρούσα καταστολή, η εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η πολιτική αφωνία».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναφέρει πως στο πρώτο σκέλος, το οποίο θα έχει τη μορφή στρογγυλού τραπεζιού, θα τοποθετηθούν άνθρωποι με ερευνητική και εκπαιδευτική σχέση με πτυχές των ζητημάτων της ελληνικής νεολαίας, ενώ το δεύτερο σκέλος θα αποτελεί ανοικτή διαδικασία, όπου ομάδες νέων θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις και θα παρουσιάσουν δρώμενα ή αποτελέσματα βιωματικών εργαστηρίων.

Ομιλητές του στρογγυλού τραπεζιού θα είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης (Καθηγητής ΕΚΠΑ, Γραμματέας ΜέΡΑ25), η Αλεξάνδρα Κορωναίου (Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου), ο Γιάννης Κουζής (Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου) και ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου (Δρ. Κοινωνιολογίας, Διδάσκων ΕΑΠ), ενώ θα συντονίζει η δημοσιογράφος Αγάπη Βαρούνη.Ακολούθως θα παρουσιαστούν από την Κατερίνα Μπότσαρη (υπ. διδάκτορα, συντονίστρια της ομάδας “Ασφαλές”) τα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Ε’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιάννη Σκαλτσά. Επιπλέον, θα υπάρξει η καλλιτεχνική παρέμβαση “Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν” από ομάδα φοιτητών/τριών του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος DARE και η παρουσίαση διαδικτυακής έρευνας από ομάδα εργασίας της Νεολαίας ΜέΡΑ25.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση .Τον συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος Νεκταρία Ψαράκη.