Σε ανακοίνωσή του, Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος αναφέρει:

«Με τη δύναμη της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αλήθειας, η Κούβα κέρδισε για άλλη μια φορά τον θαυμασμό των λαών όλου του πλανήτη. Την ώρα που η πρώτη παγκόσμια δύναμη, οι ΗΠΑ, έσκαβε μαζικούς τάφους για τους χιλιάδες νεκρών από την πανδημία του COVID-19 και οι μεγαλύτερες καπιταλιστικές οικονομίες μετρούσαν επίσης δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, το Νησί της Επανάστασης έστελνε ‘καραβάνια αλληλεγγύης’ από γιατρούς σε μια σειρά χώρες σε όλη την υφήλιο».

«Η Κούβα αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις λόγω του απάνθρωπου και εγκληματικού οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ σε βάρος της εδώ και έξι δεκαετίες. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας από τον COVID-19, η Κούβα βρέθηκε αντιμέτωπη ακόμα και με τον αποκλεισμό της πρόσβασής της σε αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό, που οπωσδήποτε αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας στην ιδιαίτερη αυτή συγκυρία» συμπληρώνει.

«Ο Σύνδεσμος μας έχει ξεκινήσει καμπάνια αλληλεγγύης στην Κούβα. Συγκεντρώνουμε χρήματα, και υγειονομικό υλικό (υλικά και ιατρικές προμήθειες υψηλής ζήτησης, ο κατάλογος των οποίων επισυνάπτεται στο παρόν κάλεσμα). Τα παραπάνω θα σταλούν στο υπουργείο Υγείας της Κούβας για την αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού. Η έκφραση της αλληλεγγύης προς την κυβέρνηση και τον λαό της Κούβας είναι χρέος όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.