Η συμμετοχή είναι 9 US $ (≈8 Ευρώ) και μπορείτε να προμηθευθείτε εισιτήρια εδώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στην εκστρατεία του παλαιστινιακού ASHTAR Theatre Help our community in Gaza escape death – Global Giving για τους/τις δημιουργούς των «Μονολόγων από τη Γάζα», που απειλείται η ζωή τους σήμερα.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο», της BDS Greece και Του Μωβ.

Σχετικά με την ταινία

Η ταινία «Εκεί που κλαίνε τα ελαιόδεντρα» μας αποκαλύπτει τους αγώνες και την ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή. Διερευνά την απώλεια, το τραύμα και την αναζήτηση δικαιοσύνης, μέσα από τη διαδρομή της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου και θεραπεύτριας Ashira Darwish, της ακτιβίστριαςAhed Tamimi και της Ισραηλινής δημοσιογράφου Amira Hass και του διάσημου γιατρού και συγγραφέα Gabor Maté, ο οποίος εργάζεται για τη θεραπεία του τραύματος με μια ομάδα γυναικών που έχουν υποστεί βασανιστήρια στις ισραηλινές φυλακές.

Τα πανάρχαια τοπία φέρουν βαθιά σημάδια, ως μάρτυρες μιας βάναυσης πραγματικότητας, που περιλαμβάνει κατάσχεση προγονικής γης, εκτοπίσεις, φυλακίσεις, κατεδαφίσεις σπιτιών, στέρηση νερού και άρνηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, μέσα από το πέπλο της καταπίεσης, ρίχνουμε μια ματιά στην ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού – στις βαθιές ρίζες που τον κρατάνε ορθό για δεκαετίες σκοταδιού και διαλυμένων ζωών.

Η ταινία μάς προσφέρει ένα συναισθηματικό ταξίδι που αποκαλύπτει την ανθρωπιά των καταπιεσμένων, ενώ παράλληλα θέτει το ερώτημα: Τι είναι αυτό που κάνει τον καταπιεστή τόσο αδίστακτα τυφλό μπροστά στην απανθρωπιά του;

Είδος: Ντοκιμαντέρ, Διάρκεια: 1 ώρα και 44 λεπτά, Κυκλοφορία: 2024, Σκηνοθεσία: Zaya Benazzo, Maurizio Benazzo, Παραγωγή: Zaya Benazzo, Maurizio Benazzo, Finley MacNeil, Εκτέλεση παραγωγής:

Ashira Darwish, Συνεργείο: Caroline Campbell, Maral Quttieneh, Nickoloz Kachibaia, Yasen Stoev.