του Μηνά Κωνσταντίνου

Μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την απόφαση της Βουλής για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τις παράνομες πληρωμές της Novartis και τις ακατάσχετες ύβρεις και απειλές που ακούστηκαν από τους ελεγχόμενους, ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδειξε πως το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου το επόμενο διάστημα μπορεί και θα βρεθεί ακόμα πιο χαμηλά.
 
«Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους. Ο άθλιος και αχρείος, αυτός που το έστησε. Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε. Ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν έχει καταλάβει που έμπλεξε. Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας; Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω» δήλωσε κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha.
 
Είναι προφανές και το είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι και ελεγχόμενοι από την προανακριτική της Βουλής για το σκάνδαλο δισεκατομμυρίων της Novartis έχουν ήδη δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο θα υπερασπιστούν τους εαυτούς τους κατά την επερχόμενη διαδικασία.
 
Οι μηνύσεις κατά των προστατευόμενων μαρτύρων από τον Ευ. Βενιζέλο, τον Δ. Αβραμόπουλο, τον Αδ. Γεωργιάδη και τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος μήνυσε και τους δικαστικούς λειτουργούς, οι απειλές για ειδικά δικαστήρια και εξεταστικές επιτροπές, η φρασεολογία των αθλίων από τον Ανδρ. Λοβέρδο και μία σειρά άλλα επικοινωνιακά τεχνάσματα.
 
Όλα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται εύλογα, με την αμέριστη στήριξη και των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης που έχουν ήδη εγκολπώσει στο δημόσιο διάλογο φράσεις όπως «κουκουλοφόροι», «συμμορίτες» και άλλα. Ωστόσο, η τελευταία επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί νέο, πρωτοφανές επεισόδιο, που κάνει τους παρατηρητές εντός και εκτός συνόρων να αναρωτιούνται:
 
Η θέση που εκφράζει ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο πρωθυπουργός είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι και πως τα παίρνει, αποτελεί και θέση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας; Εκφράζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Εκφράζει την κεντροδεξιά μερίδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παρακολουθεί εδώ και ημέρες τα παραληρήματα και τον συνεχή διαλεκτικό κατήφορο του αντιπροέδρου;

Διότι, ποιον εκφράζει ο αντιπρόεδρος ενός κόμματος εάν δεν εκφράζει το ίδιο του το κόμμα;

Παρακολουθήστε το βίντεο από το 3ο λεπτό: