Παραμονή πρωτοχρονιάς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκκένωση του κατειλημμένου χώρου «Στέκι στο βιολογικό» περικυκλώνοντας τον χώρο γύρω από το campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με παράλληλη αυξημένη παρουσία μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου.

Η εισβολή και η εκκένωση της κατάληψης ξεκίνησε τα ξημερώματα στις 6:00, δεδομένου ότι εκείνες τις ώρες δε θα είχαν να αντιμετωπίσουν κάποια μορφή αντίστασης οι αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία με συνοδεία αστυνομικών σκύλων άνοιξε τις κλειδωμένες πόρτες της κατάληψης, ενώ άμεσα έφτασαν εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν τις εργασίες για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της Πρυτανείας για «αξιοποίηση του χώρου».

Το τελευταίο διάστημα οι πρυτανικές αρχές είχαν ζητήσει τη λήξη της κατάληψης που έχει διάρκεια ζωής 30 χρόνια. Οι πρυτανικές αρχές έχουν αιτηθεί ο συγκεκριμένος χώρος να διαμορφωθεί σε βιβλιοθήκη. Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ διαπιστώθηκε πως δεν βρισκόταν κανένας μέσα στο χώρο της κατάληψης.

Συγκέντρωση από αλληλέγγυους πραγματοποιήθηκε στην πυροσβεστική στην Ολυμπιάδος και ακολούθησε πορεία στην αστυνομοκρατούμενη περιοχή.