Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση για να προχωρήσει χρειάζεται μια ομόψυχη Κοινοβουλευτική Ομάδα», καθώς αν αυτή δεν υπάρξει θα δημιουργηθεί εμπλοκή που «θα πρέπει να λυθεί με προσφυγή στο λαό».

Σχετικά με το θέμα του χρέους, που αποτελεί αγκάθι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι οι χθεσινές εξελίξεις δείχνουν ότι το θέμα του χρέους έχει τεθεί στο τραπέζι. «Οι χθεσινές δηλώσεις έδειχναν ότι το στοιχείο του χρέους έχει μπει στο τραπέζι. Και έχει μπει από την πλευρά τη δική μας. Βεβαίως, ούτε περιμέναμε ούτε περιμένουμε ότι το χρέος θα λυθεί μέσα σε δύο ημέρες. Αλλά το ότι έχει μπει στο επίκεντρο των συζητήσεων, το ότι κάποιοι από τους ευρωπαίους, όπως ο Ολάντ, όπως ο πρόεδρος της Αυστρίας, το συζητάνε, νομίζω ότι είναι πάρα πολύ θετικό και εγώ ελπίζω και πιστεύω ότι θα υπάρχει μια δέσμευση η οποία δεν θα λύνει σήμερα το πρόβλημα αλλά θα το αναγνωρίζει και θα βλέπει ότι πρέπει πάρα πολύ γρήγορα να ξεκινήσει η διαδικασία για τη λύση του. Αυτό είναι στοιχείο το οποίο το ζητάμε. Επιμένουμε σε αυτό και νομίζω ότι θα το πετύχουμε».

Για τις  ιδιωτικοποιήσεις τόνισε ότι δε θα προχωρήσουν στις περιπτώσεις του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, αλλά θα  προχωρήσουν το λιμάνι του Πειραιά, τα αεροδρόμια και το Ελληνικό, με βελτίωση όμως των όρων.

«Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι μέσα στους στόχους μας. Για κάποιες από αυτές που είναι στο τελικό στάδιο, αεροδρόμια, κάποια λιμάνια, το Ελληνικό, που έχουν υπογραφεί, επιδιώκουμε να καλυτερεύσουμε τους όρους. Δυστυχώς δε μπορούμε να τις ανατρέψουμε αλλά σε μεγάλο βαθμό μπορούμε να πετύχουμε καλύτερους όρους, πιο κοντά στο δικό μας σκεπτικό για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αυξημένο το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου, επιβολή ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων και με συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ώστε σε αυτές τις επενδύσεις να υπάρχουν εργασιακές σχέσεις που δε θα μοιάζουν με αυτές που υπάρχουν σε πολλούς τομείς της ζωής της χώρας».

Αναφερόμενος στα νησιά, είπε πως για το νησιά, αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι τα 7-8 νησιά όπου ο μέσος όρος του κατά κεφαλήν εισοδήματος είναι υψηλός, εκεί να φύγει η έκπτωση του 30% αλλά στα μικρά νησιά, στα νησιά άγονης γραμμής, τα νησιά που το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι μικρό, για αυτά η κυβέρνηση, όπως τόνισε, θα επιμείνει για την διατήρηση της έκπτωσης.

Σε ερώτηση αν έχει βρεθεί κάποια φόρμουλα ώστε να προστατευθούν τα μικρά νησιά χωρίς αυτό να προσκρούει σε ζητήματα συνταγματικότητας, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε ότι ήδη το εξετάζει αυτό η κυβέρνηση και υπάρχει η δυνατότητα να εξαιρεθούν τα μικρά νησιά από αυτή την επιβάρυνση που προκαλεί η άρση της έκπτωσης του 30%.