Έκκληση για βοήθεια απευθύνει ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Σχίνου «Τα Γεράνεια», μετά την καταστροφική πυρκαγιά που μαινόταν επί μέρες προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. Απευθυνόμενος «προς όλα τα ιδρύματα, τράπεζες, επιχειρήσεις και όποιον είναι διατεθειμένος να βοηθήσει» ο Σύλλογος ζητά, μεταξύ άλλων, χορηγία προκειμένου να προβεί στην αγορά πυροσβεστικού οχήματος, και βοήθεια για την επισκευή πυροφυλακίου στην περιοχή του Σχίνου, καθώς και τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών.

Επιπλέον, ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση για την παροχή βοήθειας σε πυρόπληκτους και ζώα, ζητώντας την παροχή φαρμάκων, ειδών ρουχισμού, τροφίμων και κουζινικών σκευών και ζωοτροφών.

Σημειώνεται ότι η καταστροφική πυρκαγιά κατά τις εκτιμήσεις άφησε πίσω της τουλάχιστον 70.000 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης, αλλά και σοβαρές ζημιές σε περισσότερες από 300 αγροικίες και κατοικίες, γεγονός που ωστόσο δεν εμπόδισε τον Πρωθυπουργό να επιρρίψει ευθύνες σε «κάποιον πολίτη», με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να συμπληρώνει πως «τα τελευταία δύο χρόνια έχει συμβεί κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τη διαχείριση των κρίσεων στην Ελλάδα».

«Καθώς το κλίμα αλλάζει συμπεριφορά οφείλουμε και εμείς να αλλάξουμε τη δική μας. Δεν γίνεται να έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος και να υπάρχει αγρότης ο οποίος καίει τα κλαδιά του μέσα σε χωράφι. Δήμοι και αγροτικοί σύλλογοι πρέπει να ξεκινήσουν μία εκστρατεία ενημέρωσης. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι κάθε χρόνο ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό των πυρκαγιών που καλείστε να διαχειριστείτε ξεκινούν, κατά κανόνα, από ανθρώπινη αμέλεια» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κ. Μητσοτάκης στην σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας.