Συγκεκριμένα, το μήνυμα της ομάδας αναφέρει:

Με τη φωτιά κάποιοι ιδιοκτήτες άφησαν τα σκυλάκια τους δεμένα στις αυλές ή στο δρόμο και έφυγαν να σώσουν τους εαυτούς τους. Τα σκυλάκια αυτά (τα ιδιόκτητα) κλήθηκαν να σώσουν ζωόφιλοι είτε από Οργανωμένα Σωματεία και Ομάδες είτε όχι. ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΣΩΘΗΚΑΝ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.

Παρακαλείσθε όσοι έχετε τέτοια ζωάκια φιλοξενία ,άτυχα,πρώην εγκαταλελειμμένα και παραλίγο καμμένα αν τα δώσετε στους ιδιοκτήτες να τα δώσετε αφού πρώτα γίνει τοποθέτηση και καταχώρηση του υποχρεωτικού από το νόμο τσιπ, να ενημερωθούν για τη στείρωση και την ευζωία του ζώου.

Το καλύτερο είναι να μη δοθούν βέβαια στους ακατάλληλους ιδιοκτήτες και να μπουν για υιοθεσία και να βρουν ένα καλό σπιτάκι. Επειδή πολλοί εθελοντές που περιέθαλψαν σκυλάκι τα σπίτια τους είναι γεμάτα όσοι μπορείτενα φιλοξενήσετε έστω ένα σκυλάκι ενημερώστε παρακαλώ τους κυρία Μάρθα Πουλτίδου, κυρία Ναταλι ΑΥ,κυρία Σοφία Κοντου,κύριο Νίκο Αδαμόπουλο,Φιλοζωικό Σωματείο Καλάμου,Φιλοζωικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Καπανδρίτης ώστε να σωθούν εντελώς τα καημένα. υγ.και τα κτηνιατρέια Ειρηνη Κανελλοπουλου ,Πινδου 16,Κηφισσια 2108013302 Κλινικη μικρων ζωων “Κυανους Σταυρος” , Όνομα υπευθύνου: ΤΑΠΟΥΤΗ ΕΙΡΗΝΗ 2221081386 Διεύθυνση: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1 ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΑ 34500 Νικολαος Πλουμης , Δελφων 50,Ναυπακτος 2634029015