
Στο δικαστήριο βρέθηκε μόνο ο Ροδίτης κατηγορούμενος, ενώ ο δικηγόρος του έτερου κατηγορούμενου ζήτησε «χρόνο να μελετήσει τη δικογραφία γιατί ανάλαβε πρόσφατα την υπόθεση» και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης. «Δεν θα δεχτώ μείωση ποινής θα τα φέρω όλα τούμπα, εγώ η μάνα της Ελένης».
Μέσα σε κλίμα έντασης διεκόπη για τις 10 Μαρτίου η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του κατηγορουμένου με αλβανική υπηκοότητα.
Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, η μητέρα της Ελένης, Κούλα Τοπαλούδη, έκανε λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων και ζητώντας να πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει στην Αθήνα από το Διδυμότειχο. Ο πατέρας της επανέλαβε: «Περιμένουμε το αυτονόητο, δηλαδή να μείνει η ποινή ως έχει πρωτόδικα, ισόβια και 15 χρόνια όπως αποφασίστηκε ομόφωνα».
Η κα. Κούλα τόνισε πως «στις 10 ημέρες από την πρωτόδικη μπορούν να κάνουν εφετείο. Δεν θα δεχτώ μείωση ποινής θα τα φέρω όλα τούμπα, εγώ η μάνα της Ελένης». Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.
«Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης. Η πρώτη αφορά την ανθρωποκτονία και η δεύτερη τον ομαδικό βιασμό της Ελένης και τον βασανιστικό θάνατό της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης.
«Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Εξαίρεσε 3 ενόρκους κι με αυτό κατέρρευσε ο ισχυρισμός ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε σώας τας φρένας. Αξιολογεί και εξαιρεί ενόρκους, δεν μπορεί λοιπόν να ισχυριστεί ότι έχει ψυχικό πρόβλημα, τόνισε ο κ. Κούγιας.