Ακόμα ένα τμήμα δημοτικού σχολείου, το τρίτο κατά σειρά, έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν πολλοί μαθητές στο δημοτικό σχολείο στο Μούλκι Κορινθίας, με αποτέλεσμα η σχολική τάξη να κλειδώσει, λόγω διασποράς. Πρόκειται για το τμήμα ΣΤ2 του δημοτικού σχολείου Μουλκίου, που βρίσκεται κοντά στο Κιάτο, και ανήκει στον Δήμο Σικυωνίων και θα παραμείνει κλειστό έως τις 3 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως παραμένουν κλειστά 2 ακόμη τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα το Β2, όπου νόσησαν 11 στα 20 παιδιά και στο Γ2 όπου μολύνθηκαν οι 12 από τους 22 μαθητές. Βάσει των πρωτοκόλλων που είναι φέτος σε ισχύ, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη διά ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο 50%+1 των μαθητών.

Σε παιδιά το 30% των κρουσμάτων 

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας σε συνέντευξη του το πρωί της Παρασκευής δήλωσε πως «λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ανακοινώσαμε ότι είχαμε την πρώτη εβδομάδα 3.500 τεστ τα οποία ήταν το 24% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων». Όπως σημείωσε «η ηλικιακή ομάδα η 4-18 έχει το 25 με 30% των κρουσμάτων καθημερινά. Είχε μία αύξηση 14% θα δούμε και το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζουμε ότι θέλουμε κάποιες ημέρες – εβδομάδες για να δούμε την επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων».

Παράλληλα οργισμένοι είναι οι γονείς με το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας: «Έχουμε πανδημία και το υπουργείο δεν έλαβε τα σωστά μέτρα που έπρεπε, διότι κοστίζουν. Πετάνε λεφτά δεξιά κι αριστερά και στην Παιδεία δε λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει». O Εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής eπεσήμανε ότι «πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, περισσότερο προσωπικό καθαρισμού και εθελοντικός εμβολιασμός στα σχολεία». «Είναι αδιανόητο να κλείνει μια τάξη με το 50+1 που είπε η υπουργός» πρόσθεσε.