«Το νοσοκομείο της Ταλ Άμπιαντ, το οποίο υποστήριζαν οι MSF, είναι πλέον κλειστό διότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτό έφυγαν με τις οικογένειές τους», επεσήμανε η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση.

«Καθώς ήταν το μόνο δημόσιο νοσοκομείο στην περιοχή, το νοσοκομείο της Ταλ Άμπιαντ διαδραμάτιζε κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων της πόλης και των γύρω περιοχών», πρόσθεσε.

«Με τις υγειονομικές υπηρεσίες ήδη να δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του πληθυσμού, οι εκτοπισμοί και οι τραυματισμοί που προκαλούνται από τις συγκρούσεις είναι πιθανό να προσθέσουν επιπλέον πίεση στους ήδη περιορισμένους πόρους των νοσοκομείων», τόνισε ο Ρόμπερτ Όνους της αρμόδιος των MSF για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων στη Συρία.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την τουρκική εισβολή στα συριακά εδάφη και την επίθεση στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), ενώ μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10 άμαχοι, 29 Κούρδοι αντάρτες, αλλά και τουλάχιστον 6 στρατιώτες από τις τουρκικές δυνάμεις που πλαισιώνονται από συριακά στρατεύματα. Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και αναμένεται να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη.