Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει «πολεμηθεί» τόσο από τον πολιτικό χώρο αλλά και τα μίντια επειδή είναι γυναίκα. Δυναμική γυναίκα. «Ο σεξισμός είναι διάχυτος στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ιδίως και στα μίντια. Στοχεύουν όχι μόνο στο να σε υποβιβάσουν και εξευτελίσουν, αλλά να σε σταματήσουν. Βέβαια, εμένα δε με σταματάνε» λέει η ίδια και σχολιάζει το debate των πολιτικών αρχηγών, για το οποίο είχε κάνει και η ίδια αίτημα να συμμετάσχει. «Έκαναν debate μεταξύ ανδρών. Η Βουλή έχει διαλυθεί και δεν υπάρχουν πλέον κόμματα και βουλευτές, υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές. Επίσης, είμαστε το μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα και το μόνο που λόγω ποσοστού κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία με τα κοινοβουλευτικά. Και είμαι και η μοναδική γυναίκα επικεφαλής από τους 36 σχηματισμούς. Αυτό είναι τρομερό. Δεν τέθηκε, επίσης, ούτε μία ερώτηση για τις γυναίκες, την έμφυλη βία».
Η Πλεύση Ελευθερίας δηλώνει πως θέλει να κάνει μία καλή αντιπολίτευση, γιατί όπως λέει δεν έχουμε αντιπολίτευση. «Το να έχει η χωρα αυτή τη στιγμή αντιπολίτευση είναι πολύ πιο απαραίτητο για τη Δημοκρατία από το να έχει κυβέρνηση.
«Δε θεωρώ ότι μπορούν να μιλάνε σαν να μην έχουν κυβερνήσει Τσίπρας, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης. Είναι αδιανόητο να μιλάει ο Ανδρουλάκης που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ για διαφθορά. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έχει καταστρέψει τη χώρα μαζί με τα άλλα.
Είναι αδιανόητο να μιλάει ο Τσίπρας για πλειστηριασμούς, κοινωνικό κράτος, που εφάρμοσε το τρίτο μνημόνιο, έχει θεσμοθετήσει τα funds και στηλιτεύει αυτά που ο ίδιος έχει κάνει. Ό,τι κάνει είναι για το θεαθήναι, είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους που έχουν υποφέρει από την πολιτική Τσίπρα. Μιλάμε για ένα συστημικό κόμμα, έχει ενσωματώσει κι όλο το ΠΑΣΟΚ, απαγγέλλει τα ίδια ποιηματάκια με τα κόμματα που μας κατέστρεψαν κι εφαρμόζει τις ίδιες πρακτικές με αυτά.
Ως προς τον Μητσοτάκη, όταν έχουν υπάρξει τα Τέμπη, η Βόρεια Εύβοια, είμαστε σε συνθήκη εξαθλίωσης της κοινωνίας, το λεγόμενο ψηφιακό κράτος έχει καταρρεύσει παταγωδώς, η υγεία είναι σ’ αυτή την τραγική κατάσταση, επιτρέπεται να υπόσχεται;
Προσχηματικές παρουσίες στη Βουλή Βαρουφάκης, Κουτσούμπας, Βελόπουλος. Είναι απόντες. Δεν είναι εκεί να σταματάνε τα νομοσχέδια».
«Ο κόσμος θέλει αντιπολίτευση, με σταμάτημα των τροπολογιών της ντροπής και άρση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας, με ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής. Προτείνουμε τη χρήση της τεχνολογίας αλλά και τη φυσική παρουσία με πρωτοβουλίες σε τοπικά επίπεδα» τονίζει, αναφέροντας βασικές θέσεις του κόμματος: κοινωνικά δικαιώματα, εθνική κυριαρχία, κοινωνική Δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία και Δημοκρατία.
Όσον αφορά το χρέος της χώρας, η Πλεύση Ελευθερίας το χαρακτηρίζει απεχθές, επονείδιστο, παράνομο και μη βιώσιμο. «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το χρέος έχει τέτοια χαρακτηριστικά που είναι μη βιώσιμο και είναι επιβεβλημένο να διαγραφεί. Υπάρχουν δύο προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής Ελέγχου Δημοσίου Χρέους, είναι επίσημα πορίσματα της Βουλής και επίσημα εργαλεία του ελληνικού λαού, και εξηγούν πώς προέκυψε το χρέος, πώς είναι παράνομο και απεχθές, δηλαδή πώς προέκυψε από πρακτικές διαφθοράς. Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε σε κάθε διεθνή διαπραγμάτευση να θέτει αυτό το ζήτημα» εξηγεί η Ζωή Κωνσνταντοπούλου, δίνοντας παραδείγματα χωρών που τα χρέη τους ως μη βιώσιμα και απεχθή διαγράφηκαν (Ιράκ, Ισημερινός, Γερμανία το 1953). «Τον Σεπτέμβριο του 2015 έγινε από τον ΟΗΕ ειδική συζήτηση για το χρέος και κλήθηκαν όλες οι χώρε να ψηφίσουν το ψήφισμα για διαγραφή του χρέους και η Ε.Ε. φοβέριζε τα κράτη μέλη της να μην το ψηφίζουν» προσθέτει.
Τέλος η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σχολιάζει την κριτική που ασκείται στο κόμμα για τη στάση του κράτησε το Μακεδονικό. «Για τη Μακεδονία διαδήλωσε πολύς κόσμος, που δεν έχει αισθήματα εχθρικά προς τη γειτονική χώρα. Η συμφωνία αυτή είναι το απαύγασμα του ιμπεριαλισμού και αφήνει απροστάτευτα τα προϊόντα της Μακεδονίας. Αυτή η συμφωνία δεν έχει σχέση με συμφιλίωση των λαών, που εμείς αυτό πρεσβεύουμε. Δεν έχει σχέση με αριστερά συμφέροντα».
«Καλώ τον κόσμο (και τους πολιτικούς αρχηγούς) τη Δευτέρα στις 15 Μαΐου στις 18.00 να κάνουμε μία ελεύθερη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Πλεύσης, να μου κάνουν ό,τι ερώτηση θέλουν».