Η Βάσια Αναστασίου είναι υποψήφια βουλεύτρια στην Ανατολική Αττική με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το 2011 και σε ηλικία 19 ετών εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Μαραθώνα, ούσα η νεότερη έως σήμερα εκλεγμένη πολιτικός Πανελλαδικά. Από το 2014 έως το 2019, επανεκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Δημοτικού θεάτρου Δήμου Μαραθώνα αλλά και μέλος της επιτροπής Παιδείας. Έχει διατελέσει και αναπληρώτρια γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η γυναικεία εκπροσώπηση στη Βουλή είναι σχεδόν μηδαμινή. «Αυτή τη στιγμή είναι εκλεγμένες 66 γυναίκες από τους συνολικά 300 στη Βουλή. Δεν είναι μόνο θέμα των κομμάτων ότι δεν κατεβάζουν γυναίκες. Είναι πατριαρχική η κοινωνία, ο κόσμος δεν ψηφίζει γυναίκες και διακομματικά παρατηρώ ότι υπάρχει ένα σφίξιμο στις γυναίκες να ασχοληθούν με την πολιτική, αποθαρρύνονται από τον σεξισμό» σχολιάζει η Β. Αναστασίου, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ είχε πρόεδρο γυναίκα, τη Φώφη Γεννηματά. «Ήταν ο λόγος που μπήκα στην πολιτική. Με ενέπνευσε». Δεν είναι μόνο ότι λείπουν γυναίκες από τη βουλή, λείπουν τα και έμφυλα θέματα. «Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν έχω ακούσει από το κυβερνών κόμμα ποια θα είναι η ατζέντα του για τη βία κατά των γυναικών. Στα λόγια όλοι καλοί είναι. Όταν έρχεται η ώρα να νομοθετήσεις, εκεί κρίνεσαι». «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που έχει νομοθετήσει για την ισότητα των φύλων. Έχει φτιάξει τον πιο σωστό νομικά οικογενειακό κώδικα στην Ευρώπη. Έχει νομοθετήσει υπέρ της άμβλωσης» προσθέτει.

Το ΠΑΣΟΚ το ακολουθούν οι σκιές του παρελθόντος. «Έχουν γίνει και λάθη» παραδέχεται, αποδίδοντάς τα ωστόσο σε κακή επικοινωνιακή στρατηγική. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται σ’ αυτές τις εκλογές με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο σε μεγάλο ποσοστό και νέα πρόσωπα.

«Πράγματι, έχουν υπάρξει σκάνδαλα, αλλά το θέμα είναι πώς αντιδράς. Η κα. Καιλή διεγράφη σε δευτερόλεπτα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος φυλακίστηκε» αναφέρει, ενώ για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τη σκιά γύρω από το όνομα του αρκέστηκε στο να απαντήσει πως «είναι ένας άνθρωπος που ήταν και θα είναι στο ΠΑΣΟΚ».

Με αιχμηρό τόνο σχολίασε τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη χώρα, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι δυνατόν να περιφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φόρμες και να δίνουν 150 ευρώ στους νέους για να ψηφίσουν. Δεν απευθύνονται σε πρόβατα» θα πει και σχολιάζει: «ο τρόπος που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν για την προστασία των μικρομεσαίων. Δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο ό,τι λέει ο κ. Τσίπρας, που έχει νομοθετήσει κόντρα σε ό,τι λέει το πρόγραμμά του. Αλλαγή σημαίνει Ανδρέας Παπανδρέου, όχι Αλέξης Τσίπρας. Πόσο ανεπαρκής είναι ο Αλέξης Τσίπρας που είναι αντιπολίτευση και μετά απ’ όσα έχουν συμβεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη; Έχει λειτουργήσει ως ο απόλυτος χορηγός της δεξιάς. Είναι πολιτικά ανεπαρκής κι επικίνδυνος». Όσο για συνεργασίες την επόμενη μέρα των εκλογών, είπε «εμείς θα κάτσουμε να μιλήσουμε με τα κόμματα, αφού θα έχουμε διερευνητική, και υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δε θα ξεπεράσουμε».

Μίλησε για τα προβλήματα στην Ανατολική Αττική. «Δεν έχουμε συγκοινωνία, αποχέτευση, νοσοκομείο. Τα τουριστικά προϊόντα που έχουμε από τον αγροτικό τομέα δεν έχουν αναδειχθεί, οι μικρομεσαίοι έχουν τσακιστεί. Έχουμε εγκληματικότητα» λέει κι εστιάζει στο τελευταίο ζήτημα, θεωρώντας πως δεν υπάρχει …αρκετή αστυνόμευση. «Τα αστυνομικά τμήματα είναι τραγικά υποστελεχωμένα. Εμείς προτείνουμε στελέχωση, προσλήψεις αστυνομικών από πανελλαδικές. Βγαίνουν τα παιδιά με τις μηχανές ΔΙΑΣ σε δύσκολες συνθήκες χωρίς εξοπλισμό».