
Το TPP παρουσιάζει μία σειρά προεκλογικών τηλεοπτικών συνεντεύξεων με εκπροσώπους από ένα μεγάλο φάσμα απόψεων που κινείται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά μέχρι τη Δεξιά. Καλεσμένος στο στούντιο του TPP σε αυτήν την εκπομπή, ο κ.Κρίτων Αρσένης υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25 στον Δυτικό Τομέα, πολιτικός με μεγάλη διαχρονική ενασχόληση με ζητήματα περιβάλλοντος.
Κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στον δυτικό τομέα με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, το κόμμα που το τελευταίο διάστημα φιγουράρει ακόμα και στα συστημικά Μέσα, τα οποία κάθε άλλο παρά χώρο του έδιναν να εκφραστεί. «Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει τόσα νομοσχέδια, και ο κόσμος που βλέπει τα βασικά Μέσα νόμιζε ότι έχουμε εξαφανιστεί και τελικά έρχονται οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας να κάνουν τη μεγαλύτερη ανάδειξη του συστήματος “Δήμητρα”, μέσω της διαστρέβλωσης». Εξηγεί και πάλι πως αυτό το σύστημα «είναι μία πλατφόρμα που σε γλιτώνει από τα χαράτσια της τράπεζας. Το μόνο που κάνει είναι να τρομάζει τις τράπεζες και να βάζει πόρτα στην αισχροκέρδεια τους. Δεν έχει καμία σχέση με έξοδο από το ευρώ».
Η κριτική που ασκείται στο κόμμα από το 2015 θέλει το ΜέΡΑ25 να βγάζει τη χώρα από το ευρώ και να φέρνει τη δραχμή και τις κλειστές τράπεζες. Ρωτήσαμε αν θα άλλαζαν κάτι το 2015. «Το 2015 το σύστημα έδωσε τα ρέστα του. Έλεγαν ότι αν κερδίσει το “όχι”, χαθήκαμε. Και το σύστημα έχασε. Ο κόσμος ψήφισε “όχι” στο μνημόνιο. Αυτό τους τρόμαξε, γιατί όταν αρχίζει η ρήξη, θα φτάσει στις τσέπες των πέντε ολιγαρχών, που έχουν και τα ΜΜΕ. Αν ο Γιάνης άλλαζε κάτι, θα ήταν πρώτα να νομοθετήσει και μετά να πάει σε διαπραγμάτευση. Θα ερχόταν η ρήξη από την πρώτη μέρα».
«Ο Μητσοτάκης μας έχει χρεώσει άλλα 80 δις περίπου. Σε λίγο θα μας χτυπάνε πάλι την πόρτα για μέτρα. Αν μας ζητήσουν να πάμε τον ΦΠΑ στο 35%, θα πούνε ναι; Υπάρχει κάποιο σημείο που θα πουν όχι; Ποια είναι η κόκκινη γραμμή; Να μας πουν, για να καταλάβουμε ποιο είναι το σημείο ρήξης. Ρήξη σημαίνει να μη λέμε ναι σε όλα».
Πρόκειται για έναν από τους πιο δραστήριους βουλευτές, με συνεχείς ερωτήσεις στη Βουλή για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.
- 143 Επίκαιρες ερωτήσεις για τη Δυτική Αθήνα και θέματα που αφορούν τον ΧΥΤΑ Φυλής, το Πάρκο Τρίτση, την Προβλήτα 4 & τα σχέδια Προκοπίου για LNG στον Σκαραμαγκά, την απόδοση στρατοπέδων στην κοινωνία της Δυτικής Αθήνας, την υπογειοποίηση καλωδίων υψηλής τάσης και τις κεραίες δίπλα σε σχολεία, την σχολική στέγη, τις συγκοινωνίες-επέκταση Μετρό, τα νοσοκομεία, τα αρχαιολογικά, τις διεκδικήσεις σπιτιών από μητροπολιτικό ναό Λαμίας, το Ποικίλο όρος & Όρος Αιγάλεω, τα αντιπλημμυρικά έργα, τα δάνεια Ρομά και τις απολύσεις εργαζομένων στο Περιστέρι.
- 129 Επίκαιρες Ερωτήσεις ενάντια στη λεηλασία της φύσης, την ακύρωση αιολικών σε προστατευόμενες περιοχές σε κάθε νομό της Ελλάδας.
- 66 Επίκαιρες Ερωτήσεις για την Παιδεία, 54 για την Υγεία, 38 για την Εργασία, 32 για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, 16 για την αστυνομική βία, 14 για τη Δικαιοσύνη, 13 για τη Φιλοζωία και 7 για το σκάνδαλο της Ζακύνθου.
Σχολιάζει ορισμένα από τα θέματα με τα οποία έχει καταπιαστεί.
Πλειστηριασμοί
«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει αναστολή πλειστηριασμών για τρεις μήνες και μετά θα γίνεται διακανονισμός χρεών σε δύο κατηγορίες. Αν είσαι φτωχός, σου δίνει 15 χρόνια για να κάνεις διακανονισμό κι αν είσαι εντελώς εξαθλιωμένος, σου δίνει 25 χρόνια. Μετά υπογράφεις ότι χρωστάς το 100% της αντικειμενικής αξίας του σπιτιού, είναι δηλαδή σα να ξαναπαίρνεις δάνειο, ανεξάρτητα από το τι έχεις πληρώσει κι αν μπορείς να το αποπληρώσεις. Αυτή η πρόταση μόνο από τράπεζες ή fund θα μπορούσε να είχε έρθει. Δεν έχει υπάρξει ξανά στην ιστορία τέτοια λεηλασία».
Δάνεια Ρομά
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική απένταξης των τσιγγάνων στην ελληνική ιστορία. Είναι περίπου 6.000 δάνεια. Στέλνουν χιλιάδες πίσω στους καταυλισμούς με την ηπατίτιδα και τους αρουραίους. Αυτά τα δάνεια τους τα έδωσαν την περίοδο των Ολυμπιακών για να κρύψουν ότι έχουμε καταυλισμούς. Έδωσαν κατά βάση και προτεραιότητα στον πιο ευάλωτο που δε θα μπορούσε να το αποπληρώσει. Τώρα τους εγκαλούν ότι είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές κι ότι έχουν επιδόματα των 300 ευρώ και θα έπρεπε να τα αποπληρώσουν. Και το λένε οι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα πώς είναι να ζεις με 300 ευρώ. Έλεγε ο Σκυλακάκης να κάνουν διακανονισμό (!)».
Πάρκο Τρίτση
«Ο κ. Πατούλης προτείνει αερογέφυρες, ποδηλατόδρομο, δεντρόσπιτα για ενοικίαση μέσα στο δάσος. Γενικά πολύ τσιμέντο. Αυτά είναι εργολαβίες, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους τοπικούς άρχοντες. Είναι ιδιωτικοποίηση. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο για ένα νέο “Ελληνικό”. Κυκλοφορούν ήδη κτηματομεσίτες στη γειτονιά για να δουν τις προοπτικές ανάπτυξης».
ΧΥΤΑ Φυλής
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το έχει χαρακτηρίσει μνημείο πόνου και ανθρώπινης δυστυχίας για όλες τις επόμενες γενιές. Είναι ένα βουνό με σκουπίδια ύψους 200 μέτρων και συνεχίζουν. Δίνει το κράτος εγγυημένες ποσότητες στους ιδιώτες για τα σκουπίδια που θα παράξουμε κι αν είναι περισσότερα (που είναι πάντα), πληρώνουμε πρόστιμα κι όλο αυτό βάζει φωτιά στα δημοτικά τέλη. Είναι μία πυραμίδα από σκουπίδια χωρίς ανακύκλωση.Κι όλα αυτά τα λούζεται η δυτική Αθήνα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανασάνουν από τη μυρωδιά. Η ανακύκλωση που κάνουν οι ιδιώτες είναι αστεία. Δίνουμε εκατομμύρια για το τίποτα. Θα έπρεπε να έχουμε ανακύκλωση όπως όλες οι άλλες χώρες. Είναι θέμα κεντρικής απόφασης. Να μειώσουμε σταδιακά τα απορρίμματα, να τα θάβουμε τοπικά κι έτσι θα μένουν μόνο τα αδρανή υλικά».
Ρεύμα, νερό, στέγη, παιδεία, υγεία, 6ωρη 4ήμερη εργασία και βασικό εισόδημα για όλ@
Η δική μας απάντηση στην ακρίβεια: Ρεύμα, νερό, στέγη, παιδεία, υγεία, 6ωρη 4ήμερη εργασία και βασικό εισόδημα για όλ@. Κοινωνικοποιησή των εταιριών ηλεκτρισμού, ύδρευσης, δημόσια στέγη για όσ@ δεν έχουν αξιοπρεπή κατοικία, δημόσια οικολογικά, δημοκρατικά, συμπεριληπτικά σχολεία.
— Kriton Arsenis (@karsenis) August 30, 2022
«Ο στόχος τους είναι η ελευθερία μας. Να μην έχουμε χρόνο, χρήματα, σπίτι, τρόφιμα. Να μην έχουμε επιλογή να πούμε όχι σε οτιδήποτε μας προτείνουν. Να μη σκεφτόμαστε, να μην αντιδράμε: αυτός είναι ο στόχος».
Πολύ ωραίο άρθρο. Ευχαριστούμε.
ειδικά η κατακλείδα χιτς δε νέϊλ ον δε προβέρμπιαλ χεντ - λευτεριά στην Παλαιστίνη φαρισαίοι υποκριταί
Είναι δύσκολο σε καταστάσεις σαν αυτές να είσαι ισορροπημένος/αντικειμενικος κλπ - ιδίως όταν η πληροφόρηση έρχεται (και είναι) όπως και ό,τι να 'ναι - Το πρώτο πράγμα που πεθαίνει σε έναν πόλεμο είναι η αλήθεια - Προσπαθώ πολύ… Αλλά, όταν καθόμαστε (σαν… είδος) και debataroume ποιος σκότωσε (και πώς) τα περισσότερα παιδιά… Η αποτυχία του είδους (μας) είναι δυσβάσταχτη…
Ο Θεός κατέστρεψε την Ιερουσαλήμ μέσω των Βαβυλωνίων του Ναβουχοδονόσορ και έστειλε τους Εβραίους στην αιχμαλωσία και στην εξορία, όπου βρίσκονται ακόμη, λόγω των αμαρτιών τους.
Το εβραϊκό βασίλειο θα ανασυσταθεί μόνο με την έλευση του Μεσσία. Ο Θεός έχει υποσχεθεί στους Εβραίους ότι θα ανοικοδομήσει εκ νέου την Ιερουσαλήμ: ἰδοὺ ἡμέραι ἔρχονται, φησὶ Κύριος, καὶ οἰκοδομηθήσεται πόλις τῷ Κυρίῳ (Ιερ. 38:38).
Η βίαιη κατάκτησή της από τους Εβραίους αποτελεί ασέβεια προς την υπόσχεση αυτήν του Θεού.
Άρα πρέπει να επιστρέψουν τα εδάφη στους Παλαιστίνιους κατά τας γραφάς.
Το ιδιο ακριβως μπορει να θεωριθει και με τον χριστο κατα τας γραφας παλι...
Συμφωνώ.
Η αντίθετη από την δεξιά φράξια που μισθοδοτεί εσένα για να γράφεις ψέμματα.
Δε νομίζω οτι κανείς έξω απο τη ζωή εκεί, μπορεί να σηκώσει το βάρος της κρίσης για αυτή και την όποια πράξη αντίστασης - αντεπίθεσης απο μεριάς των Παλαιστινίων. Έτσι βέβαια, δε μπορώ να ξέρω τι αποτιμούν και οι ίδιοι ως νίκη ή κέρδος ή σκοπό. Για τον "πολιτισμένο" κόσμο αυτό ήταν ενα μπατακλαν και χάρη στον επίπεδο μέρους του "πολιτισμένου" κόσμου η Παλιστίνη έχει υποστηρικτές. Με την Παλαιστίνη είμαστε αλλά αν δεν αποφασίσουν οι μεγαλοδύναμοι οτι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αναγνωριστεί το κράτος τους απλά θα χαιρετάμε ήρωες και αυτόχειρες. Στρατηγικά πάντως, εγω δεν κατάλαβα το γιατί; και μακάρι να επιτευχθεί κάτι σε πολιτικό επίπεδο στη συνέχεια. Για την ώρα, ενα πληγωμένο θηρίο, δεν θα αφήσει τιποτα όρθιο και έχει και ενα μπουλντογκ δίπλα για να είναι σίγουροι κ οι 2 οτι θα κανουν τη δουλειά όπως πρέπει μέχρι τέλους.
Γιατι το θεμα τους ειχε ξεχαστει...
Τωρα ολη η γη ασχολειται μαζι τους...
Ναι αλλά αν μας το "θύμισαν" για να εμπεδώσουμε την αδυναμία να επηρεάσουμε τα πράγματα, με ενα βαρύ φόρο αίματος που όπως λένε τα άλλα καθίκια είναι μόνο στην αρχή.... Λέω δεν μπορώ να κρίνω. Αλλά και εγω θα ήθελα μια νίκη κακό είναι; Νίκη όμως.
Μα εχουν νικησει...
Αν γινει η μαλακια στην γαζα η κατασταση παει για γ παγκοσμιο...
Όλοι παγκόσμιοι είνα πλεον…
Αυτο που εξελισσεται στη Γαζα,ειναι η αυλαια που σηκωθηκε στο εργο "Ολοκαυτωμα των Μουσουλμανων" και ειναι γνωστο οτι το ζητημα ειναι αν θα σηκωθει η αυλαια.Απ τη στιγμη που σηκωθει η αυλαια,το εργο θα παιχτει. Αυτο καθ'αυτο το θεμα της Χαμας και των Παλαιστινιων,δεν αφορα πολυ κοσμο.Αφορα τους Εβραιους και εχει απλως συμβολικο χαρακτηρα σ ολο αυτο που ερχεται.Το κρισιμο για τη "πολιτισμενη" Δυση ειναι ο εξανδραποδισμος των Μουσουλμανων απ την Ευρωπη και την Αμερικη.Σ αυτη τη κατευθυνση κινειται η εδω και χρονια ανοδος της ακροδεξιας σ ολη τη Δυση.Προς το τελικο ξεκαθαρισμα.Εχουμε ζησει και αλλες κτηνωδιες των Εβραιων εις βαρος των Παλαιστινιων.Ποτε δεν ειδαμε τετοια απροκαλυπτη και ομοθυμη συγκαλυψη μιας κτηνωδιας,πραγμα που κατατεινει στο οτι η αυλαια μολις σηκωθηκε..
Και όμως ο πρώτος και μοναδικός που έβαλε το σχέδιο που περιγράφεις σε εφαρμογη ήταν ο κομμουνιστής Μιλόσεβιτς με την σφαγή 8.000 μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα και η ελληνική αριστερά χειροκροτούσε παθιασμένα τον σύντροφο Σλόμπονταν για τα ανδραγαθήματα του... Μοναδικές εξαιρέσεις ο τότε ΣΥΝ και ένα γραφικό κομματιδιο εν ονόματι ΟΑΚΚΕ. Δεν πιστεύω να φτάσετε στο σημείο να διαστρεβλωσετε ακόμα και αυτό..
Ο οποιος αθωωθηκε θυμιζω για τους προπαγανδιστες...
https://www.imerodromos.gr/legotan-milosevits-ton-thymaste-toy-nikoy-mpogiopoyloy/
Τσάμπα ο κόπος :)
Και 1000 φορές να το πεις και 1000 φορές να το αποδείξεις, και 1000 φορές να έρθει η ιστορική αλήθεια και να τους φτύσει κατάμουτρα, οι δεξιοί θα επαναλαμβάνουν εν είδει μάντρα τη νατοϊκή προπαγάνδα. Έχουν εκπαιδεύσει έτσι το μυαλό τους, που αυτό αρνείται να δει οτιδήποτε θα μπορούσε να αμφισβητήσει τις προκαταλήψεις του.
Δεν το γραφω για τον τυπο απο την πρεσβια προφανως ...
Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο Μιλόσεβιτς; Απλά εβαλε το τσιράκι του να πάρει την ευθύνη, για αυτό τον φυγάδευσε και τον έκρυψε, εξάλλου αυτός του έδινε όπλα.. Είναι σαν να λες ότι για το ολοκαύτωμα ευθύνεται αποκλειστικά ο Χίμλερ αλλά όχι ο Χίτλερ. Οι νεοναζί χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα να το ξέρεις. Ο αρχηγός σε καμία περίπτωση δεν δίνει γραπτές εντολές σε τέτοιες καταστάσεις
Εσύ που ξέρεις τι γνωριζε και τι όχι ο νεκρός; Τον ήξερες και σου έλεγε τα μυστικά του;
Τις κατηγορίες τις βγάζεις από την κοιλιά σου κι άσε το Χίτλερ και τους συνεργάτες του, αυτοί είναι δικοί σας ήρωες και μην τους αναφέρεις στην ίδια φράση με τον Μιλόσεβιτς για να τον βρωμίσεις.
Παράγραφος 3460
«However, based on the evidence before the Chamber regarding the diverging interests that emerged between the Bosnian Serb and Serbian leaderships during the conflict and in particular, Milošević’s repeated criticism and disapproval of the policies and decisions made by the Accused and the Bosnian Serb leadership, the Chamber is not satisfied that there was sufficient evidence presented in this case to find that Slobodan Milošević agreed with the common plan. >
Από το παραπάνω λίνκ στην υποσημείωση 11027 γράφει: «The Chamber notes that the relationship between Milošević and the Accused had deteriorated beginning in 1992; by 1994, they no longer agreed on a course of action to be taken. Furthermore, beginning as early as March 1992, there was apparent discord between the Accused and Milošević in meetings with international representatives, during which Milošević and other Serbian leaders openly criticised Bosnian Serb leaders of committing “crimes against humanity” and “ethnic cleansing” and the war for their own purposes»
Υπάρχουν κι άλλες πολλές αποδείξεις για το έγκλημα του νατο στην πρώην Γιουγκολαβία, αλλά τέλος πάντων, είναι περσινά ξινά σταφύλια και δεν προσθέτουν τίποτα αξιόλογο και σημαντικό στην φρικιαστική εικόνα της δύσης και του νάτο.
Ελπιζω μονο να μην κουραστηκες να γραψεις ολο αυτο το μακριναρι γιατι το κειμενο ηταν στο αρθρο και οποιος δεν ξερει αγγλικα ή συνειδητα διαστρευλωνει κακο του κεφαλιου του...
Mπα, σιγα μην καθόμουν να το γράψω. copy-paste από το αυθεντικό ήταν, γιατί από λινκ σου δε μπορούσα.
Εντάξει ρε αγόρι, ξέρεις εσύ και δεν ξέρει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Τα δυτικα σου δικαστηρια τον αθωωσαν τα παραπονα σου εκει...
Η προπαγανδα σου δεν πιανει πουθενα...
Ειναι γνωστο οτι οι της πρεσβιας σαν εσενα παντου χιτλερ και χιμλερ βλεπουν...
Εκτος απο τους δικους τους που κανουν γενοκτονια και εθνοκαθαρση ζωντανα on camera...
δεν αθωωθηκε. πεθανε και η υποθεση εκλεισε.-
Επιμενεις τρολιδιο βλεπω...
δεν αθωωθηκε. πεθανε και η υποθεση εκλεισε.-
Σχέδιο εξόντωσης των μουσουλμάνων ο μιλόσεβιτς; Κόψε κάτι...οι συγκρούσεις και οι εθνοκαθάρσεις στην πρώην γιουγκοσλαβία είχαν καθαρά εθνικιστικό υπόβαθρο όχι θρησκευτικό. Οι κλασικά φυλετιστές και αποικιοκράτες δυτικοί είναι που θεωρούν όλους τους μη δυτικούς πολιτισμικά κατώτερους και υπάνθρωπους.
Να διαστρεβλώσουν τι; Την διαστρέβλωση; Ή την στάση του ΣΥΝ και ΟΑΚΚΕ;
Αν υποθέσουμε πως νικούσε η Χαμάς το Ισραήλ (μπορεί υπό όρους, όπως η χεζμπολαχ, απέτρεψε εισβολή των Ισραηλιτών στο παρελθόν), θα δημιουργήσει ένα θεοκρατικό κράτος αλά Ιράν, όπου θα φυλακίζουν και θα δέρνουν τις γυναίκες επειδή δε φοράνε μαντήλα, θα εξαφανίζουν από προσώπου γης τον κάθε αντιφρονούντα και θα λέμε μετά τι μαλακες που είναι…
Η λύση πρέπει να είναι μακριά από τους υπερεθνικιστές Ισραηλίτες και από την Χαμάς επίσης. Υπάρχουν λογικοί άνθρωποι και στις δυο πλευρές.
Να αφήσει η Δύση, τις παπαριες περί δικαιώματος στην αυτοάμυνα (στην εθνοκάθαρση της Γάζας δηλαδή) και να πιέσει για μια βιώσιμη λύση.
Η γνώμη μου είναι ότι η λύση θα πρέπει να δωθεί από τη διεθνή κοινότητα με ένα σχέδιο που θα έχει τη γενική αποδοχή, και για το οποίο ΔΕΝ θα τεθεί σε δημοψηφίσματα ούτε για τους Ισραηλινούς ούτε για τους Παλαιστίνιους. Το μίσος που κυριαρχεί πλέον μετά από τόσες δεκαετίες τους κάνει ακατάλληλους να έχουν γνώμη για το μέλλον
Η διεθνής κοινότητα είναι biased υπέρ του Ισραήλ. Ίσως αν φάνε κάνα πατατράκ οι Ισραηλίτες, με το ίδιο νόμισμα που πλέρωσαν τον Πούτινς, τότε ίσως να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους Παλαιστινίους!
Βασική προϋπόθεση, να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου, οι ηγέτες και των δυο πλευρών. Κάτι πρέπει να θυσιάσουν, ας μην ειναι οι ζωές αμάχων.
H διεθνής κοινότητα δεν είναι biased υπέρ του Ισραήλ, όπως δεν είναι υπέρ της Ουκρανίας. Η Δύση είναι. Απλά επειδή ζούμε σε αυτό το γεωπολιτικό στρατόπεδο, νομίζουμε ότι έτσι είναι όλος ο κόσμος. Ο μισός και πλέον πλανήτης είναι με τους Παλαιστίνιους
Ναι, σύμφωνοι. Όπως το λες είναι. Οι ισχυρότερες οικονομίες έστω που κάνουν κουμάντα, εμπάργκο, εκβιάζουν, είναι biased.
Η διεθνης κοινωτητα που λες ειναι η ηπα βεβαια...
Όχι μόνο, βλέπε απάντηση παραπάνω στον enemy.
Οι ηπα εξακολουθουν να ελεγχουν τους διεθνεις οργανισμους και να βοηθουν στο να αφηφουνται τα οποια ψηφισματα απο τους δικους τους...
Αυτο εγινε το 67 θυμιζω...
"Εμείς οι Παλαιστίνιοι καταγόμαστε από την Κρήτη. Φύγαμε από την Κρήτη και πήγαμε στην Παλαιστίνη. Ξαναγυρίσαμε στην Κρήτη και ξαναφύγαμε από την Κρήτη και ξαναπήγαμε και εγκατασταθήκαμε μονίμως στην Παλαιστίνη"
Γενετική επιστημονική έρευνα επιβεβαίωσε και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο λαός των Φιλισταίων, που έζησαν στην σημερινή Παλαιστίνη, κατάγονταν από την Ελλάδα.
Παλαιστίνιοι αδέλφια μας.
https://twitter.com/broseph_stalin/status/1713867176140997103
https://electronicintifada.net/content/israeli-forces-shot-their-own-civilians-kibbutz-survivor-says/38861
The genetic profile of Palestinians has, for the first time, been studied by using human leukocyte antigen (HLA) gene variability and haplotypes. The comparison with other Mediterranean populations by using neighbor-joining dendrograms and correspondence analyses reveal that Palestinians are genetically very close to Jews and other Middle East populations, including Turks (Anatolians), Lebanese, Egyptians, Armenians, and Iranians. Archaeologic and genetic data support that both Jews and Palestinians came from the ancient Canaanites, who extensively mixed with Egyptians, Mesopotamian, and Anatolian peoples in ancient times. Thus, Palestinian-Jewish rivalry is based in cultural and religious, but not in genetic, differences. The relatively close relatedness of both Jews and Palestinians to western Mediterranean populations reflects the continuous circum-Mediterranean cultural and gene flow that have occurred in prehistoric and historic times. This flow overtly contradicts the demic diffusion model of western Mediterranean populations substitution by agriculturalists coming from the Middle East in the Mesolithic-Neolithic transition.
γιατί μας ενδιαφέρει σε ποιους μοιάζουν γενετικά οι παλαιστίνιοι και οι ισραηλινοί ρε ναζιστικό τρολ;
Στο μυαλό του ρατσιστή που εύχεται να εξαφανιστούν όλοι οι άπιστοι, έχει μεγάλη σημασία.
Αναρχοαπλυτε enemy της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και συμμαχε της ισλαμο-τρομοκρατιας, μαθε να διακρινεις τα γεγονοτα, απο το WOKE psycho-bubble μεσα στο οποιο ζεις και κινεισαι. Μαθε - δυσκολο για καποιους αθεους σταλινικους σαν εσενα - οτι οι αποψεις που παρατιθενται ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ στη βασανο της εξετασης των γεγονοτων κι οχι σε κατεβατα αριστεριστικων τσιτατων. Αν ..."το πιασες" εχει καλως, αν οχι ...who cares !
Παραληρήματα αρουραίων με αγιογραφίτικες μπούρδες και βιντεάκια στο γιουτιούμπ.
Ψέμματα όλα. Οι Παλαιστίνιοι κατάγονται από την Κρήτη.
ΠΛΑΝΗ και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, η καταγωγη ΔΕΝ εχει σχεση με τους εθνοτικους ισχυρισμους του ΣΗΜΕΡΑ που ποικιλουν ακομα κι αναμεσα στους γυφτους που καπηλευτηκαν το γεωγραφικο προδιορισμο.
"Lies, damned lies, and statistics" is a phrase describing the persuasive power of statistics to bolster weak arguments.
Δεν ξέρω αν παίζουν την Αντιγόνη και μιλάνε για τον Σοφοκλή στο Κατάρ, τα ΗΑΕ, την Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν ή την Αίγυπτο...
Σίγουρα με συνοδεία ακριβού κρασιού και συζήτηση αφ’ υψηλού θα μιλάνε για την Γάζα, ενώ κρατάνε κλειστά τα σύνορα...
Κατά τ' άλλα ισορροπημένο άρθρο. Μπράβο.
................................
«Αυτό που λένε πολλοί για δημιουργία της Χαμάς από το Ισραήλ δεν είναι τίποτα άλλο από τη σχετική ανοχή της δράσης των Ισλαμιστών στη Γάζα μετά το 1967.»
Έτσι είναι. Και όταν κάποιος λέει για δημιουργία της Χαμάς από το Ισραήλ ή την Μοσάντ είναι εμφανές πόσο biased ή άσχετος είναι...
Το Ισραηλ γιατι κρατα κλειστα τα συνορα,μεσιε?Ας πανε εκει,διπλα ειναι.
Με το Ισραήλ είναι πλέον σε πόλεμο. Δεν θα αφήσει να περάσουν οι τρομοκράτες που του επιτίθονται, στο έδαφος του υποδυόμενοι τους αμάχους. Τα αραβικά κράτη όμως, πως μπορούν να αφήνουν αβοήθητους τους αμάχους και να τους χρησιμοποιούν ως ασπίδα οι τρομοκράτες...;
Με συνοδεία ακριβού κρασιού και συζήτηση αφ’ υψηλού είναι εύκολο από ότι φαίνεται...
Γιατί πριν τον πόλεμο είχε ανοιχτά τα σύνορα το ισραήλ; Η γάζα ήταν και παραμένει αποκλεισμένη.
Για τους ίδιους λόγους...
Ηταν ανοιχτα μεχρι την ενφανιση "τρομοκρατων-αυτοκτονιας" σε λεωφορεια, καφετριες κ.ο.κ. Κατεστη επιτακτικο να ... "μαντρωθουν τα σαπια μηλα" οτι γιμεται κι εδω με τις δομες, καθε χωρα εχει το δικαωμα να προστατευει τους πολιτες της με καθε προσφορο μεσο.
Οπως οι "φιλοξενουμενοι εισβολεις" των δομων εισεπραξαν οτι εσπειραν το ιδιο ακριβως εισεπραξε ο πληθυσμος της Γαζας που ανεθρεψε και περιεθαλψε τρομοκρατικα-φιδια στο κορφο του. Εφ οσον αδυνατουσε να το πραξει, ΑΛΛΟΙ θα το εκαναν στη θεση του.
Ποτε θα μεγαλωσετε, αναρρωτιεμαι, θα ξεφυγετε απο προκαταληψεις και ιδεοληψιες και θα κοιταξετε καταματα τη ζωη ? Εχετε οδηγηθει σε καθε μορφης και ειδους ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Αν αυτη ειναι η επιδιωξη δεν εχει νοημα το cry-babying !
Μα για τους αμάχους λεω και εγώ,ρουφιάνε...για τους οποίους κόπτεσαι...
Και απάντησα. Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις μιας και ζορίζεσαι, το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο με τους τρομοκράτες. Ενδιαφέρεται περισσότερο για την ασφάλειά του και να μην περάσουν αυτοί στο έδαφός του. Καλώς ή κακώς για αυτόν τον λόγο δεν επιτρέπει να περάσει κανείς στο έδαφος του.
Το θέμα είναι γιατί οι πάμπλουτοι του Κόλπου που δεν κινδυνεύουν, δεν σκέφτονται τους αδελφούς τους μουσουλμάνους στην Γάζα που γίνονται ασπίδα στα Ορκ;
Ακριβό κρασί, πούρο και αμπελόφυλλοσοφίες από τα χρυσά μπιντέ... Είναι ξυπόλυτοι οι άλλοι. Δεν ρέει το χρήμα άφθονο...
Εκεί στο καλώς ή κακώς το χάνεις. Καλώς ή κακώς μπορούμε να πούμε και για το ότι υπάρχει η χαμάς. Καλώς ή κακώς βομβαρδίζει το ισραήλ αδιακρίτως για δεκαετίες. Καλώς ή κακώς οι πολιτικοί του ισραήλ είναι δεξιοί και ακροδεξιοί. Όταν όλα είναι καλώς ή κακώς, τότε κάνεις παραδοχές με βάση ένα εφήμερο τώρα.
Μη γίνεσαι ρε μαλακας, ανιστόρητο γίδι.
Σαν εσένα ποτέ...
Ιστορικό γίδι; Ή θεωρείς λιγότερο μαλακα τον εαυτό σου με τις μαλακιες σου;
οσοι αντιστεκονται στα Ιστορικα δεδομενα ειτε
α. φαγανε τη προπαγανδα "του κομματος" κι εκφραζουν τη γραμμη του,
β. δε διαβασαν ποτε Ιστορια, επιφανειακες γνωσεις βικιπιδια και αντιδραστικοι
γ. ειναι πληρωμενοι, δε ξερω απο που, να διαδιδουν πλανες, ψεμματα, ανοησιες.
ειναι δε παντελως ασχετοι για γεωπολιτικα, αμυνα και στρατηγικη, διπλωματια που προφανως δε διδασκονται ουτε στα περιπτερα ουτε ουτε στα "δημοσιοκαφρικα εργαστηρια σπουδων" !
Και η ρωσια ειναι δε πολεμο ζωον αλλα δεχεται προσφυγες κανονικα...
Κομμενες οι μαλακιες εδω...
Δεν θα έφευγαν οι Ουκρανοί στρατιώτες ποτέ στην Ρωσία...
Κομμένες οι μαλακίες εδώ... :)
Για παρε ενα τηλεφωνο να σου δώσουν κανα άλλο "επιχειρημα" γιατι αυτο περι άκαρδωνε αράβωνε ειναι για το μπούτσο...
Αν εσύ παίρνεις τηλέφωνο δεν σημαίνει ότι παίρνουν και οι άλλοι...
Ποσους έχω δει σα και σενα,ρουφιάνε....
Ζορίζεστε και περάσατε στις φαντασιόπληκτες σαχλαμάρες βλέπω... Το ίδιο που σας κάνει...
Ο μονος που ζοριζεται εισαι εσυ ρουφιανε...
Ο ορισμος μαλιστα του ρουφιανου ο συγκεκριμενος...
Περα οτι καποιοι ζωον αυτομολησαν αρα βρισκονται στην ρωσια τωρα υπαρχει ελεγχος ποιος περνα και ποιος ειναι ο τρομοκρατης...
Μαλιστα ειναι η χωρα με τους περισσοτερους ουκρανους προσφυγες...
Ηλιθιε με πατεντα...
Υγ. Meanwhile ξανα...
https://twitter.com/WarMonitors/status/1713950754354999303
Οι Αιγύπτιοι όμως γιατί να μην ανοίξουν τα σύνορα; Τι θα πάθουν τα κράτη του Κόλπου να πάρουν μερικούς; Μήπως γιατί είστε υποκριτές, ανθρωπιστές του κώλου; Προτιμάτε να τους χρησιμοποιήσετε ως ασπίδες. Θα χαρείτε με όσους περισσότερους σκοτώσει το Ισραήλ... Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Αυτοί που προς το παρόν χαίρονται με το θάνατο των παλαιστινίων είναι οι ισραηλινοί και οι δυτικοί που τους θεωρούν υπάνθρωπους.
Διότι οι Ισραηλίτες δήλωσαν πως θα χτυπήσουν τα σύνορα αν αυτά ανοίξουν! Παρακολουθείς τι γίνεται γύρω σου;
Εσύ σίγουρα δεν παρακολουθείς. Το Ισραήλ δεν θέλει να ανοίξουν τα σύνορα εισοδου και να μπαίνει βοήθεια η οποία μπορεί να είναι οπλισμός ή Αιγύπτιοι και άλλοι που θα θελήσουν να περάσουν στην Γάζα να βοηθήσουν τους τρομοκράτες.
Δεν έχει κανένα πρόβλημα αν ανοίξει ως έξοδος από την Γάζα...
Να διευκολύνουν την εθνοκάθαρση οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι; Έδωσε εγγυήσεις πως μπορούν να ξαναμπουνε; Σαλτα γαμησου ρε καραγκιοζη!
Άρα οι Ισραηλινοί δεν δήλωσαν πως θα χτυπήσουν τα σύνορα αν αυτά ανοίξουν. Αυτό το λες εσύ που είσαι μαλάκας. Τράβα τα βυζιά σού γίδι!
Τραβα παίξε το πουλάκι σου μπας και μεγαλώσει. https://www.timesofisrael.com/israel-denies-okaying-ceasefire-so-egypt-crossing-can-open-for-aid-foreigners-exit/amp/
Πουθενά δεν λέει ότι το Ισραήλ απαγορεύει την έξοδο των Παλαιστινίων. Λέει ότι είπα παραπάνω. Το οποίο έμμεσα παραδέχτηκες με την προηγουμένη απάντησή σου.
Τι γίδι που είσαι...
Η μαλακία σου κάνει κύκλους, αλλά σταμάτα την γιατί το πουλάκι σου δεν πρόκειται να μεγαλώσει...
Λυπουμαστε αλλα μολις ο αγαπητος σου στρατος τα βομβαρδισε στο εδαφος τους...
Αλλα μαλλον λογω διαφορα ωρας απο λανγκλει δεν φτανουν οι ειδησεις (και δεν ανοιγουν μαλλον τα βιντεο)...
Ζητα νεα γραμμη απο τους προισταμενους σου τωρα...
Οσο για τον "ανθρωπισμο" εσεις τον επικαλειστε εσεις λοιπον να τα ανοιξετε οπως οι ρωσοι...
Φαντάσου όντως να τους έπαιρνε σε προσφυγικους καταυλισμούς το Ισραήλ. Θα χοροπηδούσες τότε ότι αδειάζουν την Γάζα... Δεν θέλετε να φύγουν από εκεί. Τους θέλετε όμηρους και ασπίδες των τρομοκρατών...
Το ισραήλ τους θέλει όμηρους και νεκρούς...η προθεσμία που έχει δώσει για την αποχώρηση από τη βορεια γάζα είναι πάρα πολύ μικρή και δεν μπορεί να υλοποιηθεί, ακόμα και διεθνείς οργανισμοί το παραδέχονται.
Ξεκάθαρα οι αδελφοί μουσουλμάνοι τους θέλουν όμηρους. Χρηματοδοτούν την Χαμάς. Ενδιαφέρονται για την Χαμάς και χρειάζονται τους Παλαιστίνιους ως ασπίδες.
Μπα αφου θελουμε ομηρους και ασπιδες γιατι το αγαπητο σου ισραηλ δεν ανοιγει τα περασματα του για να μας αποδειξει το αντιθετο τρολ της κακιας ωρας;;;
https://pbs.twimg.com/media/F8cBK0SW8AElMq5?format=jpg&name=small
Ευχαριστώ για το link. Θα το κοιτάξω αύριο με την ησυχία μου.
Meanwhile...
https://twitter.com/WarMonitors/status/1713950754354999303
Ρε κόψε το YouTube και ασχολησου με καμία γριούλα στα κυβικά σου να σου περιποιείται την Μαλαπέρδα μπας και έρθεις στα ίσα σου! Το Ίντερνετ βλάπτει σοβαρά τους ανήλικους και τους μωρούς πουστογερους!!!
μαθε Ιστορια ανρχοαπλυτο καραβιδο-λοατκι , βρωμας ψαριλα εκ του μακροθεν, κοπαδι πεινασμενα γατια (σαν το Ψωμολυσσα) σ ακολουθουν...
Αγρίεψες βλέπω από τον πολύ αυνανισμό! Θα τυφλωθείς ρε πουστογερε στο τέλος! Μπας και γουστάρεις ατριχα αγοράκια ρε καργιολη;
Να σου κάνω δώρο μια ξυριστική να αποτριχώνεις κανένα άλλο πουστογερο, δεν είναι για τα δόντια σου αυτά!
ΣΤΟΥΣ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ ΧΥΔΑΙΣΤΙ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΥΔΑΙΑ ΗΘΗ ΚΙ ΕΘΙΜΑ.
Δεν είμαι Βούλγαρος ρε πουστογερε. Μιλάς Βουλγαρικά;
Γενιτσαρος ? Βλαχος ? Χωριατης ?
Απέχεις πολύ…
Τα παράπονα σου αρουραίε σε όσους εξέθρεψαν τον isis. Στο καθρέφτη σου δηλαδή.
βυζαντινη μαγισσα για θυμισε μου λιγο οι σταυροφοριες ποιον ακριβως σκοπο ειχανε ?
This Crusade, this war on terrorism, is gonna take a while.
—George W. Bush
ναι βυζαντινη μαγισσα μου, παιξε με το ραβδακι σου
Occam's razor is the problem-solving principle that recommends searching for explanations constructed with the smallest possible set of elements.
Plato's Cave, is an allegory presented by the Greek philosopher Plato in his work Republic (514a–520a) to compare "the effect of education (παιδεία) and the lack of it on our nature".
Τα ίδια μυαλά με εσένα έχουν. Εσύ είσαι αυτός που θέλεις να μακελέψεις όσους δεν είναι όμοιοι σου.
To ISIS στη Συρια στεκόταν με μετωπο προς το συριακο στρατο και πλατες στα (κατεχόμενα) υψωματα του Γκολαν.Κατι σα τον ΔΣΕ στη Μουργκανα που ειχε τις πλατες στην Αλβανια.
Κανονικοτατα το αγιο κρατος ειχε την επιμελητεια και κοκορευοταν κιολας οτι ολα γκενονται για ανθρωπιστουα λογους,λέει.