Εκ νέου υποψήφιος θα είναι στις εκλογές 2023 ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, κατεβαίνοντας στην Α’ Πειραιώς με την Πλεύση Ελευθερίας. «Πολλοί ρωτάνε γιατί ηθοποιοί μπαίνουν στην πολιτική. Οι ηθοποιοί που ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά μπορούν να ασχοληθούν με την πολιτική. Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί, κακώς μπαίνουν» σχολιάζει ο ίδιος, περιγράφοντας την 30η δράση του στον συνδικαλισμό στα δικαιώματα των ηθοποιών.

Σπουδάζοντας στη Νομική Αθηνών ήταν γραμμένος στο ΚΚΕ, απ’ όπου και αποχώρησε σε συντομο χρονικό διάστημα, διαπιστώνοντας πως οι θέσεις του κόμματος δεν τον έβρισκαν απολύτως κι έπειτα βρέθηκε στο πολιτιστικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ήμουν πάντα στον αριστερό χώρο» λέει, προσθέτοντας πως απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα του 2015 και το Μακεδονικό. «Το Μακεδονικό εμένα ως πολίτη που έχω και μακρινή σχέση με τη Μακεδονία με πείραξε. Η Συμφωνία των Πρεσπών βοήθησε πολύ και τη Νέα Δημοκρατία γιατί κι εκείνοι θα το έκαναν.  Είναι κι άλλα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα προστάτευε τους ευάλωτους πολίτες και δεν έγινε. Αποφάσισα ότι δε με εκφράζει πια». Για το Μακεδονικό σημείωσε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί για το θέμα με πολιτικούς όρους, αλλά «ως Έλληνας αισθάνομαι ηθική προσβολή. Δηλαδή, δεν μπορούσε να ονοματιστεί αλλιώς (σ.σ. η Βόρεια Μακεδονία); Ένα ελληνικό όνομα το παίρνει ένα ξένο κράτος». Απαντά και στην κριτική που δέχθηκε η Πλεύση Ελευθερίας για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Μας είπαν εθνικόφρονες. Δε με ενδιαφέρει ποιοι άλλοι κατέβηκαν και διαδήλωσαν, ούτε ταυτίζομαι ιδεολογικά μαζί τους».

«Στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρήκα αυτά που μου ταιριάζουν και εγώ την πλησίασα. Είναι μία πολύ δυνατή φωνή του δικαίου, μπορεί να μιλά και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά και εκφράζει αυτό που πολύς κόσμος θα ήθελε να υπάρχει μέσα στη Βουλή».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δηλώνει πως αν μπει στη Βουλή, θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του δικού του κλάδου. Όπως είπε, το Προεδρικό Διάταγμα 85 απαξίωσε τους καλλιτέχνες κάνοντας τα πτυχία τους ισάξια με απολυτήριο λυκείου, ενώ τόνισε πως επί τρία χρόνια το ΣΕΗ επιδιώκει να μιλήσει με την υπουργό Παιδείας για το ζήτημα των σχολών θεάτρου, χωρίς η ίδια να το δέχεται ποτέ. Μίλησε για την προσπάθεια που κάνει το ΣΕΗ και ο ίδιος προσωπικά για συλλογικές συμβάσεις αλλά και για το πώς το υπουργείο Πολιτισμού παραγκώνισε τους ηθοποιούς την περίοδο της πανδημίας.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο κίνημα του #metoo, που ξεκίνησε στην Ελλάδα από τον καλλιτεχνικό χώρο, σημειώνοντας ωστόσο ότι περιορίστηκε μόνο στον καλλιτεχνικό και λίγο στον αθλητικό χώρο. «Κάποιοι έκαναν πως δεν είχαν ακούσει τίποτα ποτέ, ενώ υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα» ανέφερε για την περίπτωση Λιγνάδη, ενώ σχολίασε και τη στάση της Μενδώνη στην υπόθεση.

«Η Πλεύση Ελευθερίας θέλει να είναι αντιπολίτευση. Οι άλλοι λένε ότι θέλουν να κυβερνήσουν, όχι ότι θέλουν να κάνουν μια καλή αντιπολίτευση. Τα ΜΜΕ προσπαθούν να μην ακούγεται καν το όνομα του κόμματος και της Ζωής και είναι και η μόνη γυναίκα που ηγείται κόμματος».