Με το πέρας των εκλογών, το κόμμα της Φρέντεριξεν εξασφάλισε 87 έδρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στα οποία προστίθενται τρεις έδρες της Γροιλανδίας και των νήσων Φερόες, έχοντας έτσι πλέον πλειοψηφία 90 εδρών.

Στην εξουσία εδώ και τέσσερα χρόνια, οι Σοσιαλδημοκράτες θα καταλάβουν 50 από τις 179 έδρες της Folketing, βελτίωσαν κατά 1,6 μονάδα την επίδοση που είχαν σημειώσει το 2019, κατακτώντας περίπου το 27% των ψήφων. Το «μπλε» μπλοκ, της δεξιάς και της άκρας δεξιάς, εξασφαλίζοντας συνολικά 72 έδρες συν μια από τις νήσους Φερόες. Οι Φιλελεύθεροι υπέστησαν καθίζηση, χάνοντας περίπου 10% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Με 16 έδρες, το κεντρώο κόμμα των Μετριοπαθών, κάνει την είσοδό του στο δανέζικο κοινοβούλιο.

Η Φρέντεριξεν ανακοίνωσε σήμερα πως θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής της, αν και η απόστολος αυτή της αντιμεταναστευτικής κεντροαριστεράς αναμένεται να είναι εκ νέου η εντολοδόχος πρωθυπουργός με δεδομένο το αποτέλεσμα. Η 44χρονη απερχόμενη επικεφαλής της κυβέρνησης επέμεινε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρέος συνασπισμού, μάλλον σπάνιο σχήμα στη σκανδιναβική χώρα, διότι κατά την άποψή της αυτή είναι η ορθή προσέγγιση εξαιτίας των πολλαπλών κρίσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το βασίλειο της Δανίας.