Η κυβέρνηση ζυγίζοντας το πολιτικό κόστος που επέφερε το έγκλημα στα Τέμπη και το οποίο παίρνει σάρκα και οστά από τη λαϊκή οργή η οποία εκφράζεται νυχθημερόν στους δρόμους όλης της χώρας, βρέθηκε στη δύσκολη θέση να αλλάξει τους αρχικούς σχεδιασμούς και να μεταθέσει την ημερομηνία των εκλογών για μετά το Πάσχα.

Μετά τις διαπιστώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι για τους νεκρούς των Τεμπών «φταίμε όλοι», ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους αισθάνθηκε προσωπικά οργή αλλά και ντροπή και δήλωσε: «Έχω υποχρέωση να μετατρέψω τα συναισθήματα μου σε δημιουργική δράση». Έτσι, ανέφερε ότι «έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο στις επόμενες εβδομάδες» κάνοντας λόγο για περίπου 10 νομοσχέδια που θα περάσουν από τη Βουλή, βάζοντας έμμεσα οριστικό τέλος στα σενάρια που θέλουν τις εκλογές στις 9 Απριλίου, δεδομένου ότι δεν επαρκεί ο εναπομείναντας χρόνος για τη ψήφιση τόσων νομοσχεδίων και προκήρυξη εκλογών.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην προεκλογική απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού στην προσπάθειά του να αντισταθμίσει το πολιτικό κόστος, υποσχόμενος σχετικές ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα.