Τα ποσοστά του Πούτιν κινήθηκαν από το 88% και πάνω και στη Μόσχα στο 85%. Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας έρχεται δεύτερος με ποσοστό 4,31% και ακολουθεί ο φιλοδυτικός Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ με 3,79%. Τελευταίος έρχεται ο εθνικιστής Λεονίντ Σλούτσκι με 3,19%.

Το ποσοστό του Ρώσου προέδρου θεωρείται το υψηλότερο στη μετασοβιετική ιστορία της Ρωσίας, σύμφωνα το Ίδρυμα Κοινής Γνώμης (FOM). Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Ρωσίας δήλωσε  επίσης ότι συμμετοχή των πολιτών στις προεδρικές εκλογές της χώρας έφθασε το 77,44%, ποσοστό-ρεκόρ για τη μετασοβιετική εποχή.

«Έχουμε πολλά καθήκοντα μπροστά μας. Αλλά όταν είμαστε ενοποιημένοι – ανεξάρτητα από το ποιος θέλει να μας εκφοβίσει, να μας καταπιέσει – κανείς δεν πέτυχε ποτέ στην ιστορία, δεν τα κατάφερε τώρα και δεν θα τα καταφέρει ποτέ στο μέλλον», είπε ο Πούτιν. Ο ίδιος δήλωσε πως θα δώσει προτεραιότητα σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενισχύοντας τον ρωσικό στρατό.

Σε μια αναφορά για την υπόθεση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, ο Πούτιν χαρακτήρισε «λυπηρό» το θάνατό του και ανέφερε ότι λίγες μέρες πριν είχε συμφωνήσει να τον ανταλλάξει με Ρώσους πολιτικούς κρατούμενους στη Δύση, υπό τον όρο ο Ναβάλνι να μην επιστρέψει ποτέ στη Ρωσία. Χιλιάδες υποστηρικτές του Ναβάλνι διαδήλωσαν κατά του Πούτιν σε εκλογικά τμήματα εντός και εκτός της Ρωσίας.

Όταν ρωτήθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, εάν η επανεκλογή του ήταν δημοκρατική, ο Πούτιν είπε ότι θεωρεί τις εκλογές της Ρωσίας δημοκρατικές και ότι η διαμαρτυρία που εμπνεύστηκε ο Ναβάλνι εναντίον του δεν είχε καμία επίδραση στο αποτέλεσμα των εκλογών. Μάλιστα,επέκρινε το πολιτικό και δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ. «Όλος ο κόσμος γελάει με αυτό που συμβαίνει (στις Ηνωμένες Πολιτείες)», είπε. «Αυτό είναι απλώς μια καταστροφή, όχι μια δημοκρατία». «…Είναι δημοκρατικό να χρησιμοποιείς διοικητικούς πόρους για να επιτεθείς σε έναν από τους υποψηφίους για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και το δικαστικό σώμα;» αναρωτήθηκε, κάνοντας αναφορά στις ποινικές υποθέσεις εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφεραν πως οι ρωσικές εκλογές δεν ήταν ελεύθερες, ούτε δίκαιες. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει νομιμότητα στην αποτίμηση των εκλογών, ενώ ο σύμμαχος του Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ σημείωσε πως το ποσοστό αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.  Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας είπε ότι η εκλογική νίκη του Πούτιν στερείται νομιμότητας, καθώς οι άνθρωποι δεν ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν, ενώ ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις εκλογές «φάρσα και παρωδία».

Αντίθετα, ο πρόεδρος του Ιράν συνεχάρη τον Ρώσο ομόλογό του για την «αποφασιστική» νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ενώ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε: «Ο μεγαλύτερος αδελφός μας θριάμβευσε, κάτι που προοιωνίζει καλά νέα για τον κόσμο».