Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ακριβείς οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν τόσο με την «εξαφάνισή» του όσο και με το πώς τελικά βρέθηκε να κρατείται από τις Αρχές, ωστόσο, πηγή που βρίσκεται «κοντά» στις επιχειρήσεις του και μίλησε στο BBC, διέψευσε κατηγορηματικά πως βρίσκεται υπό κράτηση διευκρινίζοντας πως βρίσκεται εκεί προκειμένου να συνδράμει σχετική έρευνα, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια άλλη πληροφορία.

Υπενθυμίζεται πως τον προηγούμενο Αύγουστο ο Guo Guangchang είχε συνδεθεί με μια δικαστική διερεύνηση που αφορούσε υπόθεση διαφθοράς.


Ποιος είναι ο Κινέζος κροίσος Guo Guangchang

Ιδιοκτήτης της Fosun International, ενός από τους μεγαλύτερους κινεζικούς επιχειρηματικούς ομίλους που εκτείνονται από ΜΜΕ μέχρι Ασφαλιστικές Εταιρείες και από Real Estate έως εμπορικές αλυσίδες λιανικής, ο Guo Guangchang κατάφερε να χτίσει μια οικονομική αυτοκρατορία της οποίας οι δραστηριότητες απλώνονται σε όλο τον κόσμο, με τoν όμιλο Forbes να εκτιμά την συνολική του περιουσία στα 7 δισ. δολάρια.

Ο άνθρωπος που χαρακτηρίζεται ως ο «κινέζος Warren Buffet», τελευταία φορά είχε εντοπιστεί το απόγευμα της Πέμπτης στη Σαγκάη και έκτοτε κανένα μέλος τόσο της οικογένειάς του όσο και των επιχειρήσεών του δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του, ενώ ο ίδιος δεν είχε κάνει την παραμικρή κίνηση, είτε μέσω κινητού, υπολογιστή ή ηλεκτρονικών συναλλαγών, μέχρι που τελικά έγινε γνωστό πως βρίσκεται στα χέρια των κινεζικών Αστυνομικών Αρχών.